Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

2.12.2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Ξεκινάμε την ημέρα μας μόνο με θετικές σκέψεις και δεν ξεχνάμε να λέμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας πόσο τους αγαπάμε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο!



Κείμενο της Τετάρτης



Είναι και αυτές οι μέρες που δεν έχουμε τί να κάνουμε. Βαριόμαστε αλλά τα οικονομικά μας μπορεί να είναι περιορισμένα, μπορεί να μην έχουμε παρέα... Από την άλλη μπορεί να έχουμε παιδιά πολύ δραστήρια που επίσης για οικονομικούς ή άλλους λόγους δεν βρίσκουμε δραστηριότητες. Πριν μας πάρει από κάτω ας δούμε κάποιες λύσεις!
  Κατ αρχάς θα ήθελα να δώσω έμφαση στις δραστηριότητες των δήμων. Κάθε δήμος στην Ελλάδα είτε δωρεάν είτε με ένα χαμηλό κόστος μπορεί να σας προσφέρει πληθώρα επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα συνηθέστερα είναι χορός (παραδοσιακοί, λάτιν, ευρωπαϊκοί), γυμναστική στο δημοτικό γυμναστήριο, εργαστήρι τέχνης, χορωδίες, ορχήστρα, γλυπτική, μαγειρική, ωδεία. Συνήθως αυτές οι δραστηριότητες έχουν τμήματα είτε μια ανήλικους είτε για ενήλικους. Σε κάθε δήμο μπορεί να διαφέρουν οι δραστηριότητες αλλά αν ρωτήσετε σίγουρα κάτι θα βρείτε! Επίσης πολλοί δήμοι έχουν σελίδα στο ίντερνετ από όπου επίσης μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες!
  Ταυτόχρονα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάνοντας δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν ευεξία και θα σας φτιάξουν την ψυχολογία. Μπορείτε να βάζετε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς και να κανονίζετε να πηγαίνετε για περπάτημα.. ειδικά αν μένετε σε περιοχή με ωραία τοπία, θάλασσα, δάση κ.α. ακόμα καλύτερα.. τί πιο ευεργετικό από έναν καθημερινό περίπατο στη φύση. Στον περίπατο μπορείτε να παίρνετε μαζί σας νερό, να ακούτε μουσικούλα και αμέσως η μέρα σας ξεκινάει όμορφα!
  Επίσης μπορείτε να συμμετέχετε σε εθελοντικές δραστηριότητες... υπάρχουν ομάδες που οργανώνουν δωρεά με είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη .. έτσι και γεμίζετε τον χρόνο σας και βοηθάτε.
  Εκτός από τα παραπάνω ένα μέσον που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες είναι τί άλλο.. το διαδίκτυο. Πλέον μέσω ίντερνετ μπορείτε να μάθετε από κάποια ξένη γλώσσα, κηπουρική, να πλέκετε.. τί καλύτερο από το να φτιάξετε το δικό σας κασκόλ, να μαγειρεύετε, να βάφεστε και πολλά ακόμα!
  Ελπίζω οι προτάσεις που σας έκανα να είναι η αρχή για κάτι δημιουργικό στη ζωή σας!! Μέσα από αυτές αναπτύσσουμε τις ικανότητες μας και γνωρίζουμε και κόσμο! Και να μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι ωραία, αξίζει να χαμογελάμε και να βρίσκουμε κάτι θετικό στην κάθε μέρα!
  Θα χαρώ αν έχετε να προτείνετε κάτι για το πώς θα μπορούσαμε να γεμίζουμε το χρόνο μας .
  Και για να μην ξεχνιόμαστε σας αγαπώ γιατί το αξίζετε!
forest bosco



Το απόφθεγμα της ημέρας- Σκοπός της ζωής μας

"Στη ζωή έχουμε έρθει για να βοηθήσουμε κι όχι άπλα για να αγοράσουμε ένα ακριβό αυτοκίνητο" Ο καθένας από εμάς έχει έναν προορισμό, έναν στόχο σε αυτή τη ζωή. Συνήθως ο φόβος και οι προκαταλήψεις μας κρατάνε μακριά από το να να κάνουμε ελεύθερα αυτό για το οποίο ήρθαμε. Εσύ τί μπορείς να κάνεις για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο?




Το φαγητό της ημέρας- Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (http://www.flora.com.gr/)

 Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (http://www.flora.com.gr/)






Υλικά για 6 άτομα

  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2/3 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον ζωμό
  • 2 ½ λίτρα νερό ή ζωμός κρέατος
  • 1 μέτριο καρότο (κομμένο)
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
  • Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2-3 αυγά
  • Χυμός 1-2 λεμονιών


Ξεκινάμε τη συνταγή για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο λιωμένο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα καθώς και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο.
Αφήνουμε τον ζωμό να βράσει για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. (Αν ο ζωμός δεν τα σκεπάζει, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά).
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε 1 ½ φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το φαγητό, χωρίς να βράσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με επιπλέον χυμό λεμονιού εάν θέλουμε.

Το τραγούδι της ημέρας- Pitbull, Ne-Yo - Time Of Our Lives


Pitbull, Ne-Yo - Time Of Our Lives

Υπέροχο τραγούδι για να ξεκινήσουμε όμορφα την Τετάρτη μας