Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το βιβλίο του μήνα- Οι φεγγίτες της ζωής μου, Κική Κωνσταντίνου

 Η αγαπημένη μου φίλη και συγγραφέας Κική Κωνσταντίνου καταθέτει την ψυχή της  μέσα απο το δεύτερο "παιδί" της που ονομάζεται "οι φεγγίτες της ζωή μου". Η αισιοδοξία, η ειλικρίνια και αγνότητα του χαρακτήρα της με κάνει κάθε φορα να αγαπάω τα κειμενά της και να ανυπομονώ για ότιδήποτε δημιουργεί!! Καλοτάξιδο Κική μου!!!

"Κάπου εκεί,
σε μια Ερυθρά θάλασσα συναντηθήκαμε, ακόμη το θυμάμαι.
Καθαρή ήτανε, δεν είχε φουρτούνα, δεν είχε βρομιές, δεν είχε καν ανθρώπινη φασαρία.
Μόνο ένας γλάρος θυμάμαι πετούσε στον ουρανό και είχα την εντύπωση πως ένα ψάρι έπεσε από το στόμα του και χάθηκε κάπου στη μέση της διαδρομής.
Α, ναι.
Τώρα θυμήθηκα.
Κι ένα καράβι.
Κι ένα μικρό καράβι υπήρχε.
Νόμιζα πως ήταν καΐκι, που ψάρευαν ο κόσμος για να φάνε, μα χρειάστηκαν μήνες να περάσουν για να μάθω πως ήταν δουλεμπορικό και μετέφερε εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
Και πού πήγαν άραγε όλοι αυτοί;
Μέσα από τις κόρες των οφθαλμών μου τους αντίκρισα κάπου στις ειδήσεις.
Πώς το ’λεγε να δεις; Πώς το ’λέγε;
Εδώ κηδεύεται ο τάδε αριθμός….
Έτσι το ’λεγε. Ναι, έτσι το ’λεγε θυμάμαι.
Ο τάδε αριθμός…. ένας αριθμός για κάθε μία σάρκα.
Ημερομηνία γέννησης θυμήθηκα και ξάφνου αυτή η ημερομηνία μετατράπηκε και πήρε τη μορφή της ημερομηνίας λήξης.
Ημερομηνία λήξης… σαν τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ναι, ναι, ξέρω.
Ακόμη και το γάλα, προϊόν πρώτης ανάγκης, καθαρά βιολογικής σημασίας, έχει ημερομηνία λήξης. Αναλώσιμο λοιπόν και αυτό. Σαν εμάς. Ίσως, για κάποιους μόνο."

23/7/2016

Η ζωή ειναι υπέροχη και ο,τι συμβαίνει είναι μόνο για καλό!! Καλημέρα φίλοι μου!!

Το απόφθεγμα της ημέρας- Δειλός..

"Ο μεγαλύτερος δειλός ειναι αυτός που ξυπνάει την αγάπη μιας γυναίκας χωρίς καμιά πρόθεση να την αγαπήσει"

Το φαγητό της ημέρας-Γιουβέτσι στα γρήγορα, με φιλέτο κοτόπουλου(πηγή:http://cookeatup.com)

Μπορεί το γιουβέτσι με μοσχαράκι να είναι σταθερή και διαχρονική αξία αλλά γιατί όχι και μία άλλη εκδοχή που μας επιτρέπει να το ετοιμάσουμε στα γρήγορα και να το απολαύσουμε μέσα σε μισή ώρα!Έτσι λοιπόν αντικαθιστώντας το μοσχάρι με φιλέτο κοτόπουλου έχουμε ένα γιουβετσάκι μούρλια που μας βγάζει από το πρόβλημα δεν πρόλαβα να μαγειρέψω ή τι να τους κάνω για βραδινό. Όσο για την συνταγή είναι και λίγο ό,τι έχω στο ψυγείο και βολεύει όπως και όλα τα φαγητά της κατηγορίας τσακ μπαμ. Πιπεριές όλων των χρωμάτων, καρότο, κρεμμύδι, λιαστές ντομάτες ακόμη και μανιτάρια, γενικά ό,τι σας βρίσκεται και σας αρέσει για ένα γιουβέτσι στα γρήγορα και πεντανόστιμο!

Τι θα χρειαστούμε…

Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 10 λιαστές ντομάτες προαιρετικά
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το φτιάξουμε…

Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι.
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Κόβουμε τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια και τις προσθέτουμε. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς οι πιπεριές.
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Προσθέτουμε την ντομάτα, 5 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί ακόμα ένα ποτήρι νερό αλλά αυτό το βλέπουμε στην πορεία.
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλου

Το τραγούδι της ημέρας- Mixalhs Emirlhs - H pipa ths eirhnhs