Μακαρόνια με κιμά
Μακαρόνια με κιμά |
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
- 8 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ξύλο κανέλα
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Βήματα:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, για περίπου 7-8 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο της κανέλας, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε λιγότερο από μισό ποτήρι νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει μαζί με ένα κύβο λαχανικών, αντί για αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια για 7-8 λεπτά περίπου και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο, το οποίο έχουμε κάψει προηγουμένως στην κατσαρόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου