Κριθαράκι με κοτόπουλο(bettyscuisine.blogspot.gr)
Υλικα
5-6 μπούτια κοτόπουλο (εξαρτάται απο πόσες μερίδες θέλετε)
2 κονσέρβες τοματίνια
2-3 κουταλιές πελτέ
500γρ κριθαράκι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψάκι με τη μία κονσέρβα τοματίνια, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και μία κούπα νερό. Τα ψήνουμε στους 180οC για 30'.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, την 2η κονσέρβα, τον πελτέ και μια ακόμα κούπα νερό (αν χρειάζεται). Θέλουμε η σάλτσα να είναι πηχτή, όχι νερουλή, οπότε το νερό με προσοχή! Επίσης βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα
Θέλει περίπου άλλα 15-20' ψήσιμο (ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου). Δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι εντάξει μαγειρεμένο και αν είναι οκ στο αλάτι.Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ελπίζω να σας αρέσει!
Φιλιά και τα λέμε σύντομα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου