Νηστίσιμη Σπανακόπιτα( (http://www.cooktherapy.gr/)
Για το φυλλο:
4 φλιτζανες του τσαγιου αλευρι
2 ποτηρια νερο χλιαρο
1-2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
1-2 κουταλιες της σουπας ξυδι
1κουταλακι του γλυκου μπεϊκιν
Γεμιση:
1 κιλο σπανακια
3 πρασα
1 κρεμυδι ξερο ψιλοκομμενο
1φλιτζανα με διαφορα μυροδικα(ανηθο,μαϊδανο,μαραθο,δυοσμο)
αλατι-πιπερι-ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινω πρωτα απο την γεμιση βαζω το λαδι στην κατσαρολα σε δυνατη φωτια ισα ισα να ζεσταθει,χαμηλωνω και μετα ριχνω το κρεμμυδι και τα πρασα,αυτα τσιγαριζονται σε σιγανη φωτια.Μετα ριχνω τα σπανακια και τα μυροδικα και τα αφηνω μεχρι να φυγει το νερο τους.Μετα φτιαχνω το ζυμαρι οπου ριχνω το αλευρι μεσα σε μια λεκανιτσα,ανοιγω μια λακουβα ριχνω τα υπολοιπα υλικα και το νερο σιγα σιγα και το αφηνω περιπου μιση ωρα να ξεκουραστει,αφου το χωρισω σε 5 ή 6 μπαλακια.Εγω τα χωριζω σε 6 γιατι 3 βαζω στην βαση,1 στην μεση και 2 απο πανω.Μεχρι να ξακουραστει η ζυμη εχει γινει και η γεμιση.Εγω προσωπικα δεν βαζω νερο,γιατι αυτη την εποχη ολα τα φυτα κρατουν υγρασια και βγαζουν ενα σωρο νερο,οποτε δεν βαζω.Ξεκινω να ανοιξω με την βεργα τα φυλλα ενα ενα και ενδιαμεσα ριχνω λαδι,αφου ανοιξω τα πρωτα τρια φυλλα ριχνω την μιση γεμιση,ανοιγω και το τεταρτο στο μεγεθος που να σκεπαζει την γεμιση και απο πανω ριχνω την αλλη μιση,ανοιγω και τα αλλα δυο φυλλα,κλεινω την πιτα και χαραζω οριζοντιως και καθετως και ριχνω απο πανω λαδι.Ψηνω περιπου 45 λεπτα στους 200 βαθμους στην μεσαια σχαρα.Δεν εχει κατι το ιδιαιτερο,αλλα ειναι πολλη νοστιμη.Καλη σας επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου