Ρεβυθοκεφτέδες (http://www.e-syntages.gr/)
Υλικά
- 1 και 1/2 φλυτζ. τσαγιού ρεβύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο (ψιλοκομμένα)
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό και την επόμενη τα βράζετε, χωρίς όμως να λειώσουν.
- Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα φλούδια και τα περνάτε από το μύλο.
- Τ' ανακατεύεται με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι, παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, τους βγάζετε και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Εκτέλεση
- Βάζετε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό και την επόμενη τα βράζετε, χωρίς όμως να λειώσουν.
- Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα φλούδια και τα περνάτε από το μύλο.
- Τ' ανακατεύεται με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι, παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, τους βγάζετε και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
δεν εχω φαει ποτε και δε με τραβαει αλλα αμα τυχει θα δοκιμασω
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχχαχα είναι για τη νηστεια
Διαγραφήείναι σούπερ!!! τους λατρεύω, όπως και την φάβα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ ναι τα σπαει η φαβα!!
Διαγραφή