Σουτζουκάκια Σμυρνέικα(http://www.flora.com.gr/)
Υλικά για 6 άτομα
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από την ελιά
- ½ κιλό κιμάς χοιρινός
- 400 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί και καλά στυμμένη
- 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- ½ κουτ. γλυκού κοφτό κύμινο
- 750 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Pummaro
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε τη συνταγή για Σουτζουκάκια Σμυρνέικα ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη τους κιμάδες, προσθέτουμε τη στραγγισμένη ψίχα ψωμιού και ένα από τα δυο τριμμένα κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο.
Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και καρυκεύουμε με το μισό κύμινο και το ανάλογο αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο για να σφίξει για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μακρόστενες μερίδες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 ˚C γυρνώντας από όλες τις πλευρές τους.
Παράλληλα, σε ένα σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο σκόρδο και κρεμμύδι και τα μαραίνουμε ώσπου να πάρουν χρώμα.
Συμπληρώνουμε με την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο κύμινο και βράζουμε τη σάλτσα έως ότου δέσει.
Όταν τα σουτζουκάκια ψηθούν, περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 7-10 λεπτά.
από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι είναι πολυ νοστιμα!!
Διαγραφή