Το φαγητό της ημέρας- Παραδοσιακή ιταλική καρμπονάρα(http://www.flora.com.gr/)
Παραδοσιακή ιταλική καρμπονάρα(http://www.flora.com.gr/)
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 180 γρ. καπνιστή πανσέτα
- 3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 3 αυγά χτυπημένα (μόνο τους κρόκους)
- Για την παραδοσιακή, αυθεντική ιταλική καρμπονάρα:
- Βράζουμε το σπαγγέτι, το στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό.
- Σοτάρουμε την καπνιστή πανσέτα με το Flora Soft με βούτυρο.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Ρίχνουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι που σοτάραμε την πανσέτα.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, συμπληρώνουμε με τα αυγά που έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε αναδεύοντας τα ζυμαρικά έως ότου δέσουν.
- Tabs: ζυμαρικά, πάστα, pasta
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου