• 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά
• 3 φλυτζ. τσαγιού νερό
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ⅔ φλυτζ. τσαγιού φέτα τρίμμα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 4 - 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή φυτίνη και το τηγανίζουμε ανακατεύοντάς το, με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν το ψωμί πάρει χρώμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, το υπόλοιπο βούτυρο, το πιπέρι και όταν αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τον τραχανά, κι ανακατεύουμε.
- Όταν αρχίσει πάλι να βράζει, ρίχνουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί αλάτι προσθέτουμε.
- Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για 10' περίπου, μέχρι να βράσει και να χυλώσει ο τραχανάς.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τον τραχανά μας σκέτο με λίγο πιπέρι, ή με το τηγανισμένο ψωμί, αφού τον ανακατέψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου