- 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού
- 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντομάτα κονκασέ
- 3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες
- 1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού (ραδίκια, ζοχούς, γαλατσίδες, καυκαλίθρες, πικραλίθρες κ.λπ.)
- 1 φλ.τζ. ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό)
Πώς το κάνουμε:
- Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο, κομμένο κομμάτια, μέσα σε μια λεκάνη με νερό (αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 2 φορές) και τον ξαρμυρίζουμε.
- Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε από τα νερά.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
- Τα βράζουμε δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Με μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν, χωρίς να μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό (το ρίχνουμε με προσοχή, ανάλογα με την ποσότητα των χόρτων και πόσο υγρά είναι, για να μην γίνει το φαγητό νερουλό), τη ντομάτα, το μπούκοβο (πάντα προαιρετικά) και τ΄αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και μέχρι να βράσουν κανονικά.
- Τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο ακόμα περίπου 1 τέταρτο της ώρα μέχρι να βράσει το ψάρι (δοκιμάζουμε).
- Σερβίρεται ζεστό και με λίγο χυμό λεμονιού ανάλογα με τα γούστα.
ωραία συνταγή, ευχαριστούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!! φιλακια!
Διαγραφή