Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακ. φύλλο σφολιάτας
- 5 πατάτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- λίγο λάδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με το πηρούνι να λιώσουν.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην πατάτα.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και άν θέλουμε λίγο μαιντανό και ανακατεύουμε.
- Απλώνω τη σφολιάτα σε λαδόκολα στο ταψί της κουζίνας, βάζω τη γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
- Κάνω τρυπίτσες με ένα πηρούνι πάνω στο φύλλο, ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε στη γέμιση βάζουμε και μανιτάρια, τα οποία έχουμε σωτάρει μαζί με το κρεμμύδι ή αγγουράκι τουρσί που ταιριάζει πολύ με την πατάτα καθώς και κομματάκια ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου