Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας-Τραγανό φιλέτο ψαριού με sauce tartar γιαουρτιού(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 5 φέτες ψωμί
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
  • μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμμένη και κομμένη
  • 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25ης, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!!
Είναι ένα πολύ λάιτ πιάτο μιας και το ψάρι δεν τηγανίζεται αλλά το ψήνουμε στο φούρνο. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κα μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
  • Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
  • Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάπαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες τηγανιτές και τη σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου