Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κοτόπουλο με μήλο, πάπρικα και ελιές της Έφης(πηγή:http://cookeatup.com)

kotopoulo me mila kai paprika
Τα παιδία παίζει κι έτσι λοιπόν με καλή διάθεση και όρεξη για παιχνίδι στήθηκε στην ομάδα μαγειρικής «Μαγειρεύουμε με μεράκι» διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου σε διάφορες κατηγορίες. Από εμένα ζητήθηκε να διαλέξω την καλύτερη συνταγή κατά την γνώμη μου, στην κατηγορία κοτόπουλο.
Να σας πω την αλήθεια τελικά δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό όσο φάνηκε στην αρχή γιατί όταν οι κυρίες άρχισαν να ανεβάζουν τα πιάτα με τις δημιουργίες τους βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Το ένα καλύτερο από το άλλο και σίγουρα πολλά αδικήθηκαν αλλά δυστυχώς έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα και μόνο από την φωτογραφία χωρίς να δοκιμάσω την γεύση!
kotopoulo me mila kai paprika
Έτσι νικήτρια συνταγή είναι της Έφης Μπαξεβάνη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι φέτος περνάω την χρονιά του μήλου 🙂 Από την στιγμή που το δοκίμασα σε σάλτσες έχω ενθουσιαστεί με την διακριτική γλύκα που δίνει και το ωραίο άρωμα που αφήνει. Και ο δεύτερος λόγος είναι η παρουσίαση του πιάτου της Έφης που έχει ένα πολύ ιδιαίτερο προσωπικό στυλ γεμάτο χρώμα, χαρούμενο, που αποπνέει θα έλεγα μια παιδική ανεμελιά…
Όπως υποσχέθηκα, παρουσιάζω την συνταγή της νικήτριας η οποία είναι πεντανόστιμη και σας συνιστώ να την δοκιμάσετε!

Τι θα χρειαστούμε…

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, είτε σε μορφή κύβου είτε σε μορφή ζελέ
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • 5 ελιές χωρίς το κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες ή στην μέση
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού κάρυ
  • Σκόρδο σε σκόνη (πάντα προαιρετικά και εφ΄όσον σας αρέσει)
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη

Πώς θα το φτιάξουμε…

kotopoulo me mila kai paprika
Βράζουμε δύο φλ. νερό και λιώνουμε μέσα τον ζωμό. Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά δηλαδή την πάπρικα, το κάρυ, το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε το 1/2 φλ. ζωμό και βουτάμε μέσα τα φιλέτα. Εγώ τα έκοψα στην μέση για να είναι πιο λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα φιλέτα.
kotopoulo me mila kai paprika
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή θερμοκρασία, στα γρήγορα και τα βγάζουμε μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αυτή είναι μια καλή τεχνική για να έχουμε ζουμερά φιλέτα. Σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολύ ώρα, στεγνώνουν. Τα βγάζουμε λοιπόν και τα αφήνουμε στην άκρη.
kotopoulo me mila kai paprika
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τις ελιές και το μήλο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα από το κοτόπουλο. Εγώ έριξα και ό,τι είχε περισσέψει από το μείγμα μπαχαρικών. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι, του πάει πολύ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
kotopoulo me mila kai paprika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου