Συστατικά
- 6 μεγάλα καρότα
- 800 γρ. σολομό χωρίς κόκκαλα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. νερό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ψιλοκομμένος άνηθο
- 500 γρ. πατάτες
- 75 γρ. βούτυρο
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
- Σοτάρουμε τα καρότα και προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
- Στη συνέχεια σοτάρουμε το σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε τα καρότα και τα φιλέτα σολομού σε έναπυρέξ και απλώνουμε από πάνω τη λευκή σάλτσα με το τυρί κρέμα, το νερό, το χυμό λεμονιού και το άνηθο.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με αλατισμένο νερό.
- Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις περνάμε από μια σήτα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου