Συστατικά
- 1 πακέτο λαζάνια προψημένα (θα χρησιμοποιήσετε τα μισά περίπου)
- 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο φρέσκο
- 2 έτοιμες κονσέρβες σάλτσα ντομάτας (περίπου 800 γρ και οι δύο)
- λίγο ελαιόλαδο
- 400 γρ. φέτα μαλακή βόνιτσας ή άλλη μαλακή φέτα αλμυρή
- 400 γρ. τυρί που λιώνει όπως κασέρι τριμμένο
- 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- αλάτι/πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- Σε μια κατσαρόλα μεγάλη σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Συνεχίζουμε βάζοντας στην κατσαρόλα το σπανάκι σε δόσεις και το μαραίνουμε και αυτό… ρίχνουμε και 2-3 πρέζες αλάτι για να το βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε να βγάλει όλα τα υγρά του το σπανάκι γιατί καλό θα είναι να είναι ζουμερό και να "χρησιμοποιήσουμε" το ζουμί του για να μαλακώσουν τα λαζάνια ακόμα πιο πολύ.
- Στο τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα φέρνουμε και αυτά μια βόλτα για να αρωματιστεί καλά το σπανάκι.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στο πυρέξ που θα φτιάξουμε το φαγητό βάζουμε κάτω- κάτω λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο.
- Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ.
- Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια.
- Πάνω από αυτά βάζουμε το 1/3 από τα χορταρικά μας.
- Στη συνέχεια στρώνουμε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά.
- Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (Λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)..
- Τελειώνουμε με μια στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μας, το τυρί να έχει λιώσει και να μοσχομυρίσει το σπίτι όλο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου