ΥΛΙΚΑ :
- Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι 1/2 κούπα λάδι να κάψει ,(χωρίς να καπνίσει) και ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι ,8 κουταλιές αλεύρι.
- όταν ροδίσει ,προσθέτουμε ανακατεύοντας διαρκώς 4 κούπες νερό μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει ο πασπαλάς.
- Αλατίζουμε το φαγητό και το σερβίρουμε ζεστό.
Έκαναν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής όπως τον κρεμμυδοπασπαλά που γινόταν με την προσθήκη ενός μεγάλου κρεμμυδιού κομμένου σε λεπτές ροδέλες και τσιγαρισμένου στο λάδι του τηγανιού.
Άλλη μια παραλλαγή ήταν ο σκωτοπασπαλάς που γινόταν από το συκώτι του ζώου κομμένο σε κομματάκια και τηγανισμένο στο λάδι του τηγανιού.Στη συνέχεια έριχναν το αλεύρι και ετολιμαζαν τον πασπαλά όπως παραπάνω.
Επίσης άλλη μια παραλλαγή ήταν να κόβουν κομματάκια από το χοιρινό κρέας ,το τηγάνιζαν και έκαναν τον χιουροπασπαλά.
Υπήρχε και ο ορτυκοπασπαλάς που τον έκαναν με τα συκωτάκια των ορτυκιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου