Το φαγητό της ημέρας- Φουσκωτή Πάρου, Τυρόψωμο(πηγή:http://www.funkycook.gr/)
Υλικά
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο με το αλάτι μαζί και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι.
Αφήνουμε την ζύμη, σκεπασμένη, σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
- Κόβουμε το τυρί σε κύβους.
Ρίχνουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρά και την πατάμε ελαφρά με την παλάμη.
- Ενσωματώνουμε το τυρί στην ζύμη και κλείνουμε την ζύμη σε μια μπάλα..
Κατόπιν πατάμε την ζύμη με τις παλάμες μας να ανοίγει σε φρατζόλα λεπτή σαν την λαγάνα.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα..
- Πατάμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη να κάνει βαθουλώματα..
Αφήνουμε την ζύμη για 25 λεπτά σε ζεστό σημείο να φουσκώσει..
Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε την φουσκωτή σε προθερμασμενο φούρνο στους 170°C Κελσίου για 25 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Η φουσκωτή τρώγεται ζεστή και κρύα, σκέτη ή συνοδεύστε την με ντομάτα, ελιές, και ότι άλλο σας αρέσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου