καβούρια
αλάτι
λαδολέμονο (2 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μέρος χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι) με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή μαγιονέζα
1. Βάζουμε τα καβούρια (αφού τα θανατώσουμε με γρήγορη μέθοδο Βίντεο με τον Gordon Ramsay: Βασιλικός κάβουρας), σε βραστό αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 12-20' , ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις πάρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Αφαιρούμε τις δαγκάνες και τα ποδαράκια και σπάζουμε ελαφρά με καρυοθραύστη. Αναποδογυρίζουμε τα καβούρια και με μαχαιράκι ανοίγουμε το κάτω μέρος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους. Αφαιρούμε τα βράγχια.
3. Σερβίρουμε με λαδολέμονο (ανακινούμε δυνατά σε σέικερ) και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με μπολ για πλύσιμο των δακτύλων.
2. Αφαιρούμε τις δαγκάνες και τα ποδαράκια και σπάζουμε ελαφρά με καρυοθραύστη. Αναποδογυρίζουμε τα καβούρια και με μαχαιράκι ανοίγουμε το κάτω μέρος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους. Αφαιρούμε τα βράγχια.
3. Σερβίρουμε με λαδολέμονο (ανακινούμε δυνατά σε σέικερ) και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με μπολ για πλύσιμο των δακτύλων.
Εναλλακτικά ξεχωρίζουμε το κρέας από το κέλυφος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους, ξεψαχνίζουμε και τις δαγκάνες και σερβίρουμε με το ζουμί τους και μαγιονέζα ως ορεκτικό-σαλάτα ή κάνουμε σάλτσα για μακαρονάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου