Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Patatas bravas (Πατάτας μπράβας)(πηγή:http://www.oneman.gr/)

Τσίλι(κος) Μεζές 



Ταυτότητα: Ορεκτικό



Προέλευση: Μαδρίτη



Κωδ. Όνομα: Πατάτες



Αυτό που κάνει τη διαφορά: Η καυτερή σάλτσα 



Το πιο διάσημο ορεκτικό της Ισπανίας (tapas) είναι απλό στο μαγείρεμα και θεϊκό στη γεύση! Η μαδριλένικη συνταγή θέλει τις πατάτες μπράβας κομμένες σε ακαθόριστα σχήματα 2 κυβ. εκατ., να βράζουν αρχικά με τη φλούδα. Έπειτα αλλάζουν «μεταφορικό μέσο», τηγανίζονται και περιμένουν καρτερικά, την καυτή κοκκινομάλλα συνοδό τους (σάλτσα),για να εμφανιστούν στο πιάτο σας. Κλασσικός μεζές, σερβίρεται με κρασί, μπίρα ή ένα σφηνάκι orujo, σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο, με πλήθος παραλλαγών στη συνοδεία: ξανθιά, μελαχρινή, καυτή και μη. 



Συστατικά: πατάτες, ελαιόλαδο, ντομάτα, ταμπάσκο, ξύδι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ψωμί (για να φύγει το κάψιμο). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου