Τσίλι(κος) Μεζές
Ταυτότητα: Ορεκτικό
Προέλευση: Μαδρίτη
Κωδ. Όνομα: Πατάτες
Αυτό που κάνει τη διαφορά: Η καυτερή σάλτσα
Το πιο διάσημο ορεκτικό της Ισπανίας (tapas) είναι απλό στο μαγείρεμα και θεϊκό στη γεύση! Η μαδριλένικη συνταγή θέλει τις πατάτες μπράβας κομμένες σε ακαθόριστα σχήματα 2 κυβ. εκατ., να βράζουν αρχικά με τη φλούδα. Έπειτα αλλάζουν «μεταφορικό μέσο», τηγανίζονται και περιμένουν καρτερικά, την καυτή κοκκινομάλλα συνοδό τους (σάλτσα),για να εμφανιστούν στο πιάτο σας. Κλασσικός μεζές, σερβίρεται με κρασί, μπίρα ή ένα σφηνάκι orujo, σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο, με πλήθος παραλλαγών στη συνοδεία: ξανθιά, μελαχρινή, καυτή και μη.
Συστατικά: πατάτες, ελαιόλαδο, ντομάτα, ταμπάσκο, ξύδι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ψωμί (για να φύγει το κάψιμο).
Ταυτότητα: Ορεκτικό
Προέλευση: Μαδρίτη
Κωδ. Όνομα: Πατάτες
Αυτό που κάνει τη διαφορά: Η καυτερή σάλτσα
Το πιο διάσημο ορεκτικό της Ισπανίας (tapas) είναι απλό στο μαγείρεμα και θεϊκό στη γεύση! Η μαδριλένικη συνταγή θέλει τις πατάτες μπράβας κομμένες σε ακαθόριστα σχήματα 2 κυβ. εκατ., να βράζουν αρχικά με τη φλούδα. Έπειτα αλλάζουν «μεταφορικό μέσο», τηγανίζονται και περιμένουν καρτερικά, την καυτή κοκκινομάλλα συνοδό τους (σάλτσα),για να εμφανιστούν στο πιάτο σας. Κλασσικός μεζές, σερβίρεται με κρασί, μπίρα ή ένα σφηνάκι orujo, σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο, με πλήθος παραλλαγών στη συνοδεία: ξανθιά, μελαχρινή, καυτή και μη.
Συστατικά: πατάτες, ελαιόλαδο, ντομάτα, ταμπάσκο, ξύδι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ψωμί (για να φύγει το κάψιμο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου