Το πιάτο των «παλαιών χριστιανών»
Ταυτότητα: Ορεκτικό
Προέλευση: Αραγονία
Κωδ. Όνομα: Ψίχα ψωμιού
Αυτό που κάνει τη διαφορά: Το λίπος αρνιού
Ποτέ άλλοτε η έκφραση «έμειναν κάτι ψίχουλα», δεν είχε τόσο θετική χροιά, όσο έχει για τους Ίβηρες. Κι αυτό γιατί τα απομεινάρια ψωμιού, είναι η αφορμή για την προετοιμασία ενός ιδιαίτερου πιάτου, ιστορικά συγγενούς με το αφρικανικό κους κους. Η τυπική συνταγή στην Αραγονία περιλαμβάνει τηγάνισμα λουκάνικου, μπέικον και ξερού ψωμιού (μουσκεμένου προηγουμένως σε νερό ή γάλα) σε λίπος αρνιού και χοιρινού. Η χρήση του τελευταίου – απαγορευμένη για Άραβες και Μουσουλμάνους - έδωσε στο πιάτο την ονομασία φαγητό των «παλαιών χριστιανών». Συνοδεύεται ακόμα με: σταφύλια, μανιτάρια, καρπούζι, λευκό τυρί ή o,τι άλλο ταιριάζει στον ουρανίσκο σας.
Συστατικά: Ξερό ψωμί, φρέσκο βούτυρο, λίπος αρνιού, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, Jamon, σταφύλια.
Ταυτότητα: Ορεκτικό
Προέλευση: Αραγονία
Κωδ. Όνομα: Ψίχα ψωμιού
Αυτό που κάνει τη διαφορά: Το λίπος αρνιού
Ποτέ άλλοτε η έκφραση «έμειναν κάτι ψίχουλα», δεν είχε τόσο θετική χροιά, όσο έχει για τους Ίβηρες. Κι αυτό γιατί τα απομεινάρια ψωμιού, είναι η αφορμή για την προετοιμασία ενός ιδιαίτερου πιάτου, ιστορικά συγγενούς με το αφρικανικό κους κους. Η τυπική συνταγή στην Αραγονία περιλαμβάνει τηγάνισμα λουκάνικου, μπέικον και ξερού ψωμιού (μουσκεμένου προηγουμένως σε νερό ή γάλα) σε λίπος αρνιού και χοιρινού. Η χρήση του τελευταίου – απαγορευμένη για Άραβες και Μουσουλμάνους - έδωσε στο πιάτο την ονομασία φαγητό των «παλαιών χριστιανών». Συνοδεύεται ακόμα με: σταφύλια, μανιτάρια, καρπούζι, λευκό τυρί ή o,τι άλλο ταιριάζει στον ουρανίσκο σας.
Συστατικά: Ξερό ψωμί, φρέσκο βούτυρο, λίπος αρνιού, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, Jamon, σταφύλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου