Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το βιβλίο του μηνα!! "Τα λάφυρα της ψυχης μου"


Φυσικά το blog θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο με μια αισιόδοξη, γεμάτη υπέροχα μηνύματα ποιητική συλλογή!! Αναφέρομαι στην ποιητική συλλογή "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου" της συγγραφέως Κικής Κωνσταντίνου. Ένα βιβλίο που αγγίζει την ψυχή του καθένα και σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο με την καθαρότητα και την αισιοδοξία που τον βλέπει και η συγγραφέα μας! Καλή ανάγνωση!! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το facebook της συγγραφέως https://www.facebook.com/%CE%95%CE%9A%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A5-207191509441486/  και στο blog http://ekfrastite.blogspot.gr/2015/08/blog-post_10.html

Τρίτη και γελάω..

Μπορεί το σαββατοκύριακο να αργεί αλλα πάντα βρίσκουμε τρόπους να χαμογελαμε... ας δουμε τί λέει ο mikeius





Το φαγητό της ημέρας!! Λαχανοντολμάδες (missbloom.gr , Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΥΛΙΚΑ:
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γρ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή
μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ζωμό λαχανικών ή νερό και 1/3 φλ. Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 κρόκους αβγών
2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. ζωμός από τους ντολμάδες
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7’ να μαλακώσει ελαφρά. Αφήνουμε το λάχανο σε πιατέλα να κρυώσει.
2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

3. Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

4. Περιχύνουμε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε το φαγητό. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40΄-45΄.

5. Χτυπάμε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνουμε το αβγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτουμε στο αβγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.

6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2’, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

7. Σερβίρουμε τους ντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 45'
- See more at: http://www.missbloom.gr/gourmet/food-news/26158/articles/laxanontolmades-apo-tin-argyro-mparmpari/article.aspx#sthash.kPdMcgf8.dpuf

Το απόφθεγμα της ημέρας!

"Το χθές πέρασε, το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα... όλη η δύναμη είναι στο σήμερα" Δώσε τον καλύτερο σου εαυτό  και την καλύτερη σου διάθεση τώρα... γιατί το τώρα είναι στο χέρι σου!!

Το τραγούδι της ημέρας!


24 Νοεμβριου 2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Τρίτη σήμερα αλλα δεν πτοούμαστε.. και μεσοβδόμαδα ξέρουμε να περνάμε καλά!