Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ζωοφιλική Πέμπτη- Φροντίδα χρυσόψαρου(http://www.quiko.gr/)



Φροντίδα του χρυσόψαρου

      Είμαι ένα μικρό χρυσόψαρο και είμαι πολύ χαρούμενο όταν με προσέχουν παιδάκια!

      Επειδή είμαι λίγο ευαίσθητο θέλω να σας παρακαλέσω για μερικά πράγματα.

1.      Να μου αλλάζετε το νερό της γυάλας μου μέρα παρά μέρα γιατί μου αρέσει το φρέσκο νεράκι.
2.      Επειδή το νερό της βρύσης είναι λίγο κρύο και παθαίνω κι εγώ ό,τι και εσείς τα παιδάκια όταν σας κάνει μπάνιο η μαμά και ανοίγει κατά λάθος το κρύο νερό στο ντους, σας παρακαλώ να το αφήνετε περίπου μισή μέρα σε μία κανάτα και μετά να κάνετε την αλλαγή. Με αυτό τον τρόπο εξατμίζονται και τα φάρμακα που έχει το νερό (χλώριο)!
3.      Μη με βγάζετε από τη γυάλα για να κάνετε την αλλαγή αλλά αφήστε με για λίγο, με λίγο νεράκι, και δε θα έχω πρόβλημα!
4.      Μη με τρομάζετε χτυπώντας τη γυάλα με τα χεράκια σας ή βουτώντας τα στο νερό γιατί μπορεί να πάθει η καρδιά μου.
5.      Η μαμά να μην πλένει τη γυάλα με απορρυπαντικά γιατί μπορεί να πάθω δηλητηρίαση.
6.      Να με ταΐζετε μία φορά κάθε μέρα από πολύ λίγο (1 – 2 φυλλαράκια τροφής), γιατί είμαι λαίμαργο και μπορεί να σκάσω.
7.      Μη βάζετε στη γυάλα μου ό,τι πραγματάκια βρίσκετε και ειδικά κοχύλια και πέτρες από τη θάλασσα, γιατί μπορεί να αρρωστήσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!

    Το ψαράκι σας

18.2.2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας-Τα αγαθά...

"Τα αγαθά κόποις κτώνται" Τα πάντα μπορείς να καταφέρεις στη ζωή σου αρκει να προσπαθείς και να μην τα παρατάς ποτέ!!


Το φαγητό της ημέρας- Κοτόπιτα µε λαχανικά(πηγή:http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 6 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες 
  • 2 καρότα τριμμένα 
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 6 φύλλά ''Κιχί'' alfa


Εκτέλεση
 Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα να βράσει καλά και να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, κρατάμε τον ζωμό και το ξεκοκαλίζουμε. Μαδάμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. 
 Σε κατσαρόλα ρηχή, πλασοτέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να γίνουν διάφανα, 5΄-6΄. Προσθέτουμε το πράσο και τα τριμμένα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄-4΄. Προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού από τον ζωμό κότας (τον υπόλοιπο τον χρησιμοποιούμε για σούπα ή για ριζότο) και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν σχεδόν τον ζωμό. Τότε προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τη γέμιση να πιει όλο το υγρό και να στεγνώσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει. 
 Πασπαλίζουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 36 ή 38. Στρώνουμε διαγώνια τρία φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Στρώνουμε ένα λαδωμένο φύλλο και αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων. Λαδώνουμε τα υπόλοιπα δύο φύλλα και τα στρώνουμε σουρωτά να καλύψουμε την πίτα. 
 Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Το τραγούδι της ημέρας- ΝINO - Τόσο περίπου σ᾽ αγαπώ

Ξεκινάμε ρυθμικά και με κέφι!!!