Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

6/2/2016

Καλημέρα φίλοι μου! Άλλη μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε και δεν ξεχνάμε να χαμογελάμε!!






Το φαγητό της ημέρας- Σαλάτα νισουάζ με φρέσκο τόνο και αυγά ορτυκιού (Gordon Ramsey)-(http://www.athinorama.gr/)


Υλικά (για 4 άτομα)
  • 12 αυγά ορτυκιού
  • 3 κ.σ. άσπρο ξίδι
  • 100 γρ. φρέσκα στρογγυλά φασολάκια, καθαρισμένα
  • 150 γρ. μικρές, νέες πατάτες
  • 4 σφιχτές ντομάτες, καθαρισμένες, αποσποριασμένες και αποφλοιωμένες
  • 50 γρ. αντσούγιες
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • 200 γρ. ανάμικτες πρασινάδες (φριζέ, σαλάτα, ρόκα κλπ.)
  • 4 φέτες φρέσκος τόνος, κυανόπτερο (100 γρ. η καθεμία)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • Αλάτι (fleur de sel) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Βινεγκρέτ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml φουντουκέλαιο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι
  • Χυμός από 1/2 λεμονιού
  • 15 ml άσπρο ξίδι
  • 15 ml ξίδι από σέρι
  • 3 κ.σ. κρεμ φρες


Παρασκευή
Βάλτε τα αυγά ορτυκιού σε κρύο νερό, όπου έχετε ρίξει 3 κ.σ. ξίδι. Αφήστε τα για 20 λεπτά. Κατόπιν, βράστε τα για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα και πάλι σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα ολόκληρα. Ζεματίστε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά, βάλτε τα σε παγωμένο νερό και στραγγίξτε. Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τες για 12 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερές. Κόψτε τες σε χοντρές φέτες. Στο μεταξύ, ανακατέψτε καλά τα υλικά από τη βινεγκρέτ. Χτυπήστε τη μαζί με την κρεμ φρες. Όταν βράσουν οι πατάτες, τις ανακατεύετε με 2 κ.σ. από την κρεμώδη βινεγκρέτ.

Κόψτε τις ντομάτες σε κυδωνάτες φέτες. Ξεπλύντε τις αντσούγιες σε χλιαρό νερό, στραγγίξτε τες και κόψτε τες σε τετραγωνάκια. Βγάλτε τα κουκούτσια από τις ελιές και ψιλοκόψτε τες. Χοντροκόψτε τις πρασινάδες με τα δάχτυλα και ανακατέψτε τες με τα φασολάκια. Περιχύστε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά.

Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και πασπαλίστε από πάνω τις ελιές, τις αντσούγιες και τις ντομάτες. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα αυγά, κομμένα στα δύο, γύρω γύρω από τη σαλάτα. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Όταν «κάψει» το λάδι, βάλτε τις φέτες από τόνο και ψήστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέστε το μπαλσάμικο, αλατίστε, πιπερώστε και βγάλτε από το τηγάνι. Κόψτε τις φέτες από τόνο κάθετα στη μέση και τοποθετήστε πάνω από τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Το απόφθεγμα της ημέρας- Χαμογέλα..

"Χαμογέλα και όλα θα πάνε καλά" Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι διαφορετικό? Άμα είσαι αισιόδοξος και θετικός αυτή την θετικότητα θα σου επιστρέψει η ζωή!


Το τραγούδι της ημέρας-PSY - GANGNAM STYLE


Οπα, πάμε..!