Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η ταινία του μήνα- Ένας Υπέροχος Άνθρωπος




Η αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας, ιδιοφυούς μαθηματικού που βραβεύτηκε με Νόμπελ, αλλά προηγουμένως πάλεψε πάνω από 30 χρόνια με τις σχιζοφρενικές τάσεις του, τις οποίες και κατάφερε να θεραπεύσει χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

18/6/2016

Χαλάρωση και ξεκούραση.. γιατί και αυτά χρειάζονται για να είμαστε καλά!! Πολλές καλημέρες σε όλους!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ανθρωπότητα..

"Δεν πρέπει να χάνεις την πίστη σου στην ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα είναι σαν τον ωκεανό. Αν μερικές σταγόνες είναι βρώμικες, δε σημαίνει ότι όλος ο ωκεανός είναι βρώμικος"


Το φαγητό της ημέρας-Τραγανό φιλέτο ψαριού με sauce tartar γιαουρτιού(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 5 φέτες ψωμί
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
  • μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμμένη και κομμένη
  • 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25ης, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!!
Είναι ένα πολύ λάιτ πιάτο μιας και το ψάρι δεν τηγανίζεται αλλά το ψήνουμε στο φούρνο. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κα μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
  • Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη sauce tartar γιαουρτιού
  • Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάπαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες τηγανιτές και τη σάλτσα γιαουρτιού.

Το τραγούδι της ημέρας- Jennifer Lopez - Ain't Your Mama