Χαμογέλα.. κι αν όλα σου πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά ;) Smile.. if everything goes wrong keep smiling ;)
Τρίτη 21 Ιουνίου 2016
Το φαγητό της ημέρας- Ιμάμ-μπαϊλντί παραδοσιακό(πηγή:www.sintagespareas.gr)
Τι χρειαζόμαστε:
- 8 μελιτζάνες όχι πολύ μεγάλες
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (κομ.σε φέτες)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τσ. ντομάτα σάλτσα (από βάζο ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί ή ρετσίνα
- 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι (κατά τα γούστα μας)
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
- και λίγο ακόμα για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες
Πώς το κάνουμε:

1)
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε ένα σταυρό από τη φλούδα(στις 4 πλευρές). Τις χαράζουμε από τη μία πλευρά, χωρίς να βγει το μαχαίρι από την άλλη. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια τσέπη όπου θα μπει η γέμιση.

6)
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κοκ. πιπέρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 φλ.νερό. Αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πιούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

9)
Γεμίζουμε με προσοχή την τσέπη σε κάθε μελιτζάνα και τοποθετούμε σε κατσαρόλα χαμηλή (πλακερό ή τηγανιέρα με καπάκι).

11)
Αν μας περισσέψουν κρεμμύδια, μπορούμε να γεμίσουμε μανιτάρια, τα οποία θα τοποθετήσουμε ανάμεσα στις μελιτζάνες . Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Λίγα μυστικά ακόμα