Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το βίντεο του μηνα- Καλως ήρθατε!

Το βίντεο του μήνα- Καλώς ήρθατε!!



Κική Κωνσταντίνου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!!

Ενα τεράστιο ευχαριστώ στην, αποδεδειγμένα μέσα απο πολλές στιγμές, τέλεια φίλη μου! Μια φίλη που αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που υπάρχει στη ζωή μου.. κι οχι μονο για τα καλα λόγια που έγραψε σήμερα αλλα πιο πολυ για τα καλα λόγια και την υποστήριξη που μου έδειξε οταν εγω δεν ήμουν μπροστά.. http://ekfrastite.blogspot.gr/2015/11/x.html





Καλημέρα φίλοι μου!! Σας εύχομαι μια χαρούμενη Πέμπτη!! Σήμερα ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας.. έναν καφέ με καλούς φίλους, έναν περίπατο, ένα νόστιμο πρωινό ή ίσως μια ωραία ταινία.. εσεις αποφασίζετε!! Πολλά φιλιά!!


Το φαγητό της ημέρας- παππουτσάκια (http://www.boro.gr/)

ΠΑΠΠΟΥΤΣΑΚΙΑ  (http://www.boro.gr/)



Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1 αυγό
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.

Βγάζοντας τις από το τηγάνι τις σκεπάζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι για να σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες,αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για να φτιάξουμε δική μας μπεσαμέλ για τα παπουτσάκια λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλέυρι.Ανακατεύοντας βούτυρο και αλεύρι προσθέτουμε σταδιακά λίγο- λίγο, το γάλα. Αφού ρίξουμε και αλατοπίπερο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή και λεία κρέμα. Ολοκληρώνουμε τη μπεσαμέλ προσθέτοντας αυγό και το μισό από το τυρί.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και γεμίζουμε το εσωτερικό τους με το μείγμα του κιμά.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα, βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.

Πάνω από τα παπουτσάκια και τη μπεσαμέλ, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Το απόφθεγμα της ημέρας- "ευτυχία για πάντα"

"Αν θες να είσαι ευτυχισμένος τώρα κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου, αν θες να είσαι ευτυχισμένος για πάντα βοήθα κάποιον άλλον"  οι καλές πράξεις πάντα γυρνάνε πίσω και σίγουρα μας προσφέρουν το συναίσθημα της πληρότητας!



Jennifer Lopez, Goin' In ft. Flo Rida


Το τραγούδι της μέρας-  Jennifer Lopez, Goin' In ft. Flo Rida!! Γεμάτο ενέργεια κομμάτι.. ο,τι πρέπει για να ξεκινήσει η μέρα μας!!



  Φιλοσοφία μου είναι ότι όλα τα πλάσματα και η φύση αξίζουν σεβασμό και αγάπη! Είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά που είναι φτιαγμένο το σύμπαν.. αν λοιπόν σεβόμαστε τον εαυτό μας δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε και τα πάντα γύρω μας. Δεν είμαστε οι άνθρωποι στην κορυφή της πυραμίδας.. είμαστε μέρος του κύκλου που λέγεται ζωή. Γι αυτό και θεώρησα σημαντικό στο blog να έχω και αυτή τη φιλοζωική σελίδα.
   Ζωάκια ... αξιολάτρευτα, αγνά και κάποιες φορές και παρεξηγημένα! Παρεξηγημένα από ανθρώπους που έχουν άγνοια και τα φοβούνται, αγαπημένα ευτυχώς από όλο και περισσοτέρους όσο περνάνε τα χρόνια.
  Όλα τα ζωάκια τα κατοικίδια και τα άγρια έχουν συναισθήματα, ένστικτα, αγαπάνε, παίζουνε, φοβούνται ακριβώς όπως εμείς οι άνθρωποι. Επίσης έχουν τις οικογένειες τους, κάνουν παιδιά, τα προστατεύουν, τα ταΐζουν, τα αγκαλιάζουν!
  Ταυτόχρονα έχουν ανάγκες, ανάλογα το είδος έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες θερμοκρασίες, έχουν ανάγκη να φάνε, να πιουν, να κοιμηθούν και φυσικά να εμβολιαστούν για τη δική τους υγεία και των γύρω.
  Έχουν δικαιώματα για όσα προαναφέρθηκαν καθώς και στη σωστή μεταχείριση καταδικάζοντας την κακοποίηση τους. Για τα παραπάνω θα ξαναγίνουν πιο αναλυτικές αναφορές μέσα στις επόμενες βδομάδες.
 Αυτά τα γενικά για αρχή και για πιο συγκεκριμένα έχουμε ραντεβού κάθε Πέμπτη!!


Η ταινία του μήνα- The notebook ( Το ημερολόγιο)

  Μια από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες που παίζει να την έχω δει πάνω από 10 φορές είναι η ταινία "The notebook". Μια εκπληκτική κοινωνικοσυναισθηματική ταινία εποχής. Η ιστορία της ταινίας, η πρωτοτυπία του σκηνοθέτη σχετικά με το πως την εκτυλίσσει, η ερμηνεία των ηθοποιών.. δεν έχω λόγια.. μια ταινία που θα συγκινήσει άντρες και γυναίκες.. αφήνοντας μια πολύ γλυκιά και νοσταλγική "γεύση" !!

 (αν θες περισσότερες πληροφορίες πριν την δείς.. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF_%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF)