Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

15/5/2016

Ξεκινάμε τη μέρα μας με μουσική , ωραίο πρωινό και φυσικά με πολλή ευγνωμοσύνη!! Καλημέρα φίλοι μου!!





Το απόφθεγμα της ημέρας- Χαρούμενες σκέψεις..

"Αγαπάμε τον εαυτό μας, σκεφτόμαστε θετικά και έτσι δημιουργούμε μια υπέροχη ζωή"


Το φαγητό της ημέρας- Πατάτες αντιναχτές(πηγή:http://www.homefood.gr/)



Αντινάσσω στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει, κουνάω έντονα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά , χρόνος μαγειρέματος: 30-50 λεπτά.
Υλικά
για 4-6 άτομα
• 1 κιλό πατάτες Κύπρου, μικρές, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες και βουρτσισμένες
• αλάτι
• 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση απαλό, χωρίς έντονες τανίνες, όπως μια φρέσκια Νεμέα
• 1 κ.σ. κόλιανδρο, χοντροσπασμένο
• μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Με το γουδοχέρι ή με κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο σπάμε τις πατάτες, ώστε να δημιουργηθούν ρωγμές στη σάρκα τους, και κατόπιν τις αλατίζουμε. Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα (ταβάς) ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά (το ελαιόλαδο πρέπει να τις καλύπτει). Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ακόμη 5 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από το σκεύος, αδειάζουμε σε δοχείο το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες στο ίδιο σκεύος και το ξαναβάζουμε στην εστία. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το κουνάμε έντονα, αντινάσσουμε δηλαδή στα κυπριακά, για να ανακατευτούν. Τις αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη στη φωτιά για να απορροφήσουν το κρασί. Σερβίρονται ζεστές.