Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τρίτη και γελάω- awwwwwww..


13/9/2016

Καλημέρα φίλοι μου! Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε άλλη μια υπέροχη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ζωή..

"Όταν η ζωή είναι γλυκιά να λες ευχαριστώ και να γιορτάζεις, όταν η ζωή είναι πικρή, να λες ευχαριστώ και εξελίσσεσαι"


Το φαγητό της ημέρας- Ρεβύθια σούπα(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κύβο λαχανικών
  • σόδα μαγειρική
1)
Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα.
Βήμα 2
2)
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
Βήμα 3
3)
Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.
Βήμα 4
4)
Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα.
Βήμα 5
5)
Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.
Βήμα 6
6)
Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).
Βήμα 7
7)
Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Το τραγούδι της ημέρας- VEGAS - PANTA KALOKAIRI