Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το κείμενο της Τετάρτης- Οι άνθρωποι στη ζωή μας..



Οι άνθρωποι είμαστε εκ φύσεως κοινωνικά όντα και έχουμε ανάγκη να συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους. Ο σημαντικότερος άνθρωπος που πρέπει να είμαστε σε αρμονία και να αγαπάμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός! Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τους άλλους ανθρώπους στη ζωή μας.
  Οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας δεν έρχονται τυχαία. Έρχονται είτε για να μας μάθουν κάτι είτε για να τους μάθουμε. Μαθαίνουμε από την διαφορετικότητα των άλλων και οι άλλοι μαθαίνουν από τη δική μας προσωπικότητα. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα με τη δική του οπτική που αν δεν τους συναντήσουμε δε θα μάθουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης και αντίστροφα. 
  Είναι και οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας σαν άγγελοι όταν τους χρειαζόμαστε πραγματικά. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας! Μας δίνουν κουράγιο και μας βοηθάνε να καταλάβουμε την αξία μας και να σταθούμε στα πόδια μας. Δεν είναι κακό να δεχόμαστε βοήθεια, δεν δείχνει αδυναμία. Μερικές φορές μάλιστα είναι απαραίτητο και πάντα βγαίνει σε καλό.  
  Απο την άλλη μπορεί να είμαστε εμείς αυτοί που θα βοηθήσουν και θα σταθούν σε κάποιον άνθρωπο. Όπως και να έχει αν μπορούμε να βοηθάμε κάθε φορά είναι πάντα σημαντικό. Κι ας μην ξεχνάμε ο,τι δίνουμε στη ζωή μας παίρνουμε άρα καλό είναι όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθάμε.
 Οι άνθρωποι φεύγουν απο τη ζωή μας την κατάλληλη στιγμή όταν πια θα έχει πραγματοποιηθεί ο λόγος που μπήκαν στη ζωή μας, είτε ήταν για γνώση είτε για βοήθεια. Πάντως δεν έρχονται τυχαία. 
  Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη λοιπόν για τους ανθρώπους στη ζωή μας και δείχνουμε κατανόηση όταν έρθει η ώρα να φύγουν. 

forest/bosco/xristina
  
  

23.12.2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Να αγαπάτε τον εαυτό σας και να έχετε μια υπέροχη ημέρα!



Το απόφθεγμα της ημέρας- Αγάπη..

" Δεχόμαστε την αγάπη που πιστεύουμε οτι αξίζουμε" Οταν είμαστε δεκτικοί και αγαπάμε τον εαυτό μας προσελκύουμε αγάπη και αποδοχή!


Το φαγητό της ημέρας- Ψαρόσουπα (www.sintagespareas.gr)

Ψαρόσουπα (www.sintagespareas.gr)




Τι χρειαζόμαστε:
700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
ρύζι σουπέ
αλάτι

Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 1/2 λεμόνι



1) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
2) Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν.
3) Μολις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο).
4) Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.
5) Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακετεύοντας συνεχώς.
6) Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψάρι μεσα (ή αφήνουμε τους άλλους να προσθέσουν ό,τι θέλουν).

Το τραγούδι της ημέρας- Pitbull - International Love ft. Chris Brown

Πάμε δυνατά!!!