Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ταινία του μήνα- Zoolander (2001)(πηγή:http://gamato-movies.gr/)


Ο Άρχοντας Της Πασαρέλας - Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ έχει αντιμετωπίσει ως τώρα επιτυχώς τα αμέτρητα κυνηγητά από τους επίμονους παπαράτσι κι έχει κερδίσει τον τίτλο του «Καλύτερου Μοντέλου της Χρονιάς» για τρεις συνεχόμενους διαγωνισμούς, χωρίς μάλιστα να κινδυνέψει σοβαρά από άλλον αντίπαλο. Μόνο που τώρα αυτό το παγκοσμίως διάσημο φωτομοντέλο θέλει ν΄ αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας αντικειμενικά πολύ όμορφος γκόμενος ντυμένος με σακάκι από δέρμα φιδιού. Πολύ περισσότερο είναι έτοιμος να αποδείξει σ' όλους ότι είναι μεν ένας πολύ όμορφος άντρας, θα πρέπει, όμως, να τον υπολογίζει ως σοβαρό αντίπαλο ο υπόκοσμος του χώρου της μόδας, δίνοντας έτσι στα εκατομμύρια των θαυμαστών του κι ένα σοβαρό λόγο να τον λατρέψουν ακόμη πιο πολύ!

Το κείμενο της Τετάρτης- Ευτυχία: Ποιο είναι το μυστικό των πολύ τυχερών ανθρώπων;(πηγή:http://www.boro.gr/)


Ευτυχία σημαίνει καλή τύχη. Τι σημαίνει, όμως, καλή τύχη για τον καθένα μας; Ο καθένας από μας θεωρεί καλή τύχη για τον εαυτό του και κάτι δια­φορετικό. Για παράδειγμα, το να έχει καλό σύντροφο, καλή εργασία, κα­λά παιδιά, σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό, καταθέσεις στην τράπεζα. Όλα αυτά, όμως, μας κάνουν προσωρινά ευτυχισμένους, διότι όταν τα έχουμε φοβόμαστε και αγωνιούμε ότι θα χάσουμε. Και η αγω­νία αυτή μας κάνει δυστυχισμένους.
Τη μεγαλύτερη ευτυχία μπορείς να την αισθάνεσαι μόνο όταν είσαι γεμάτος/ γεμάτη μέσα σου, όταν, δη­λαδή, αισθάνεσαι πλήρης.
Για να μπορείς να απολαμβάνεις αυτά που έχεις, χωρίς να φοβάσαι και να αγωνιάς ότι θα τα χάσεις, χρειάζεται πρώτα να γεμίσεις το κενό που έχεις μέσα σου.
Όταν σιγά - σιγά γεμίσει αυτό το κενό, τότε θα αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι και η στάση που έχεις απέναντι στη ζωή. Τότε θα μπο­ρείς να αντιμετωπίζεις οτιδήποτε σου συμβαίνει, χωρίς να χάνεις την ισορροπία σου.
Άρα, το να αποκτήσεις την ισορροπία σου είναι το θεμέλιο στοι­χείο της ευτυχίας σου, επειδή το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου.
Όταν είσαι ισορροπημένος/ ισορροπημένη αισθάνεσαι δυνατός/ δυνατή, έχεις ψυχική ηρεμία, χαρά και απολαμβάνεις τη διαφορετικό­τητα της κάθε στιγμής.
Η ευτυχία όπως σου είπα προηγουμένως είναι κάτι ατομικό. Ό,τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο δεν οημαίνει ότι κάνει κάποιον άλλον.
Γι' αυτό χρειάζεται να βρεις αυτά που κάνουν εσένα ευτυχισμένο/ ευτυχισμένη. Τα χρόνια που περνάς ευτυχισμένα τα νοσταλγείς και τα θεωρείς σαν καλύτερό σου χρόνια.
Να θυμάσαι ότι αν δεν εργάζεσαι συνειδητά για την ευτυχία σου, εργάζεσαι ασυνείδητα για τη δυστυχία σου;
Η Μία Βάρνταλος σε μια συνέντευξή της είπε: “Μια ζωή την έχου­με. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι".
Η ευτυχία, είναι ένα συναίσθημα, που ο καθένας θέλει να το κρα­τήσει στη ζωή του για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται.
Υπάρχουν επίπεδα ευτυχίας. Είναι σωματικά, νοητικά και ψυχικά. Μπορεί να έχουμε προσωρινές στιγμές ευτυχίας στη ζωή μας, όμως λίγοι άνθρωποι μπορούμε να κατακτήσουμε και να βιώνουμε τη διαρ­κή ευτυχία. Αυτό συμβαίνει επειδή εμείς οι άνθρωποι δεν βρισκόμα­στε σε επαφή με αυτό που πραγματικά είμαστε, τον αληθινό, τον αιώ­νιο εαυτό μας.
Η ευτυχία έχει επίπεδα προέλευσης. Μπορεί να προέλθει από το σώμα, το νου ή την ψυχή.
Έχεις σκεφτεί ότι από σένα εξαρτάται αν θα γεμίσεις με το συναί­σθημα της ευτυχίας; Ότι η διαρκής ευτυχία είναι κάτι που μπορεί να έρχεται και από μέσα σου;
Καλή τύχη θα έχεις πραγματικά όταν γνωρίσεις τον άγνωστο εσω­τερικό εαυτό σου, τις άγνωστες εσωτερικές σου δυνατότητες και βιώ- νεις τη διαρκή ευτυχία.
Τη μεγαλύτερη ευτυχία μπορείς να την αισθάνεσαι μόνο όταν εί­σαι γεμάτος ή γεμάτη μέσα σου.
Ο Πυθαγόρας έλεγε: "Μην ψάχνεις αλλού την ευτυχία σου, θα τη βρεις μέσα σου".
Σκέψου:
Τι επιλέγω να βιώνω την προσωρινή ή τη διαρκή ευτυχία;
Μέσα από την καθημερινή επικοινωνία με τον Δημιουργό ο νους γεμίζει με φως, γεμίζει με αγάπη. Όταν ο νους σου είναι γεμάτος με σκέψεις αγάπης μπορείς να προγραμματίζεις το χρόνο σου να είναι γεμάτος με πράγματα που κάνεις, με συνειδητό στόχο να δίνεις και να παίρνεις χαρά και αγάπη.
Ευτυχισμένος/ ευτυχισμένη είναι εκείνος/ εκείνη που,Έχει κατακτήσει την αγάπη σε όλες τις εκδηλώσεις της. Την αγάπη του Θεού, τον έρωτα με τον/ την σύντροφο, τη φιλία με τους φίλους, τη στοργή σαν γονιός, τη συμπάθεια των ανθρώ­πων, των παιδιών, των εγγονών του.
Έχει καταφέρει να είναι γεμάτος με αληθινή αγάπη μέσα του και ν’ αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και Δύναμη όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Δηλαδή, οι όποιες αντίξοες συνθήκες δεν του δημιουργούν άγχος, δεν του δημιουργούν πανικό.
Τα έχει καλά με τον εαυτό του, και κοιμάται χωρίς έννοιες.
 Ξυπνά με χαρά, να απολαμβάνει την προσπάθεια της επιτυχίας των στόχων του.
Ερώτηση: Πώς καταλαβαίνω μέσα μου αυτό που λέτε "κενό";
Απάντηση: Όταν προσπαθείς να επιτύχεις προσωπικούς και επαγγελ­ματικούς στόχους και τους επιτυγχάνεις, αλλά μετά αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, ότι είσαι άδειος. Στη συνέχεια προσπαθείς να δώσεις νόημα στη ζωή σου με έναν μεγάλο έρωτα. Στην αρχή σε γεμίζει, αλλά μετά αι­σθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει.
Αυτό το ανικανοποίητο, που οτιδήποτε και ν' αποκτήσεις, οτιδήποτε και να κάνεις στη ζωή σου, πάλι αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, δημιουργείται από το κενό που έχεις μέσα σου.
Ευτυχισμένος μπορεί να γίνει μόνο ο γελαστός, ο χαρούμενος άν­θρωπος.
Κάποτε κάποιος γιατρός μου είπε: “Όποιος δεν έχει χαρά στη ζωή του το πληρώνει σε γιατρούς". Το φάρμακο, λοιπόν, για την αρρώστια είναι η χαρά. Όχι η χαρά που περιμένεις να σου δώσουν οι άλλοι, αλ­λά η χαρά που αντλείς από μέσα σου και συνειδητά αποφασίζεις να τη δίνεις σ' αυτούς που αγαπάς, αλλά και σε όποιον συναντάς.
Πραγματική χαρά στη ζωή σου μπορείς να αποκτήσεις μόνο από τις δικές σου σκέψεις και πράξεις. Όταν επιλέγεις να έχεις ευχάριστη διάθεση, χαμόγελο χιούμορ.
Αν κάποια στιγμή αισθάνεσαι ότι πάει να σε πάρει η κάτω βόλτα, βάλε τη μουσική που σου αρέσει να χορέψεις. 0 χορός θα σου προφέ­ρει εκτόνωση και συναισθηματική ανάταση.
Αν δεν μπορεί να σε κρατήσει το σπίτι, φόρεσε το ρούχο που σου αρέσει βγες έξω και πήγαινε στον άνθρωπο ή στο μέρος που μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση.
Μια αλλαγή παραστάσεων μια ευχάριστη συζήτηση το μαύρο μπο ρεί να το κάνει άσπρο. Το γέλιο και η ευχάριστη διάθεση είναι τα χρω ματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας.
Έχεις σκεφτεί ότι με χιούμορ και αυτοσαρκασμό η ζωή περνάει πιο ευχάριστα;
Η χαρούμενη διάθεση ξεκινάει από μέσα σου. Όταν στη ζωή σου συμβαίνει κάτι ευχάριστο, όταν μέσα σου αισθάνεσαι πληρότητα τότε χαίρεσαι πραγματικά. Αν δεν αισθάνεσαι πλήρης, τότε μπορεί να συμ­βαίνει κάποιο ευχάριστο γεγονός, αλλά εσύ, επειδή δεν αισθάνεσαι καλά, να μην το απολαμβάνεις.
Καθημερινά έχεις δύο επιλογές: Να φορέσεις τη μάσκα της γκρί­νιας και της κατάθλιψης ή να χαιρετίσεις την ημέρα σου με το πιο γλυ­κό σου χαμόγελο.
Προσπάθησε σήμερα να δεις μέσα σου και γύρω σου κάτι που να σου αρέσει κάτι που να είναι ωραίο. Ανα­γνώρισε την ομορφιά στο κάθε τι που βλέπεις.
Το γέλιο, το χαμόγελο που ξεχειλίζουν όταν η καρδιά μας είναι γε­μάτη από αγάπη. Η αγάπη, είναι το ουσιαστικό βάλσαμο της ζωής που μπορεί να ανοίξει τις κλεισμένες καρδιές των ανθρώπων, είναι το πρώτο βήμα για την ανεμπόδιστη ροή της αγάπης.
Περιμένεις πάντα από τους άλλους να είναι θετικοί απέναντί σου, να είναι χαμογελαστοί;
Αν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα και χαμογελάσεις, τότε παρακινείται και ο άλλος αυτόματα να σου χαμογελάσει.
Το χαμόγελο και το γέλιο είναι πράγματι μεταδοτικά. Όταν αρχί­σεις να χαμογελάς ή να γελάς, θα γελάσει και ο άλλος.
Το χαμόγελο είναι αυτό που δείχνει πόσο έχεις συμφιλιωθεί με τον εαυτό σου και πόσο τον αγαπάς. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε θα αγαπάς και τους άλλους και θα τους χαμογελάς.
Γι' αυτό σκέψου:
Χαμογελάω όταν συναντώ και μιλώ με γνωστούς και άγνω­στους ανθρώπους; Προσπαθώ καθημερινά να βρίσκω αιτίες να γελάω;
Ερώτηση: Όταν έχεις τις μαύρες σου και χαμογελάς είναι αφύσικο; Δηλαδή, να κρύβεις αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι;
Απάντηση: Συνήθως όταν έχουμε τις μαύρες μας, κάτι δεν γίνεται όπως το θέλουμε εμείς.
Όταν, λοιπόν, έχεις τις μαύρες σου, χρησιμοποίησε τη Δυναμική σου Σκέψη, για να δεις τη συγκεκριμένη στιγμή ποια τεχνική μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση. Στην προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποί­ησε τον οραματισμό σου για να δεις, αν αυτό που θέλεις υπάρχουν πι­θανότητες να γίνει ή για ποιο λόγο καθυστερεί, ποια είναι τα εμπόδια και πώς μπορείς να τα υπερνικήσεις.
Όταν αναπτύξεις την ικανότητά σου να οραματίζεσαι θα τα βλέ­πεις τα "δυσάρεστα" ή "ευχάριστα" γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και θα κατανοείς τις αιτίες που τα προκαλούν.
Αντικατέστησε το μαύρο που έχεις μέσα σου με το φως.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Παύλου Σιδέρη, Δυναμικός Τρόπος Ζωής 

21/9/2016

Καλημέρα!! Υπέροχη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Πίστη...

"Έχε πίστη και πίστεψε στον εαυτό σου!!"


Το φαγητό της ημέρας- Καβούρια βραστά(πηγή:http://www.me-nu.gr/)


καβούρια
αλάτι
λαδολέμονο (2 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μέρος χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι) με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή μαγιονέζα
 
1. Βάζουμε τα καβούρια (αφού τα θανατώσουμε με γρήγορη μέθοδο Βίντεο με τον Gordon Ramsay: Βασιλικός κάβουρας), σε βραστό αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 12-20' , ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις πάρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Αφαιρούμε τις δαγκάνες και τα ποδαράκια και σπάζουμε ελαφρά με καρυοθραύστη. Αναποδογυρίζουμε τα καβούρια και με μαχαιράκι ανοίγουμε το κάτω μέρος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους. Αφαιρούμε τα βράγχια.
3. Σερβίρουμε με λαδολέμονο (ανακινούμε δυνατά σε σέικερ) και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με μπολ για πλύσιμο των δακτύλων.
 
Εναλλακτικά ξεχωρίζουμε το κρέας από το κέλυφος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους, ξεψαχνίζουμε και τις δαγκάνες και σερβίρουμε με το ζουμί τους και μαγιονέζα ως ορεκτικό-σαλάτα ή κάνουμε σάλτσα για μακαρονάδα. 

Το τραγούδι της ημέρας- Γιώργος Τσαλίκης & Νίκος Ζωιδάκης - Θα Γυρίσει ο Τροχός