Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ζωοφιλική Πέμπτη- Σκύλος για κατοικίδιο..



  Την προηγούμενη Πέμπτη πήραμε μια ιδέα πως είναι να έχεις για κατοικίδιο γάτα, για να δούμε σήμερα πώς είναι να έχουμε για κατοικίδιο σκύλο.
  Τα σκυλιά λένε είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και δεν είναι ψέμα! 
  Όταν σε αναγνωρίσουν ως αφεντικό τους και εφόσον έχουν μια βασική εκπαίδευση είναι υπάκουα, προστατευτικά και θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενο. Μιμούνται τα συναισθήματα σου, όταν είσαι χαρούμενος είναι και αυτά, εάν είσαι ζωηρός είναι και αυτά, εάν είσαι μελαγχολικός είναι και αυτά. Σε αγαπάνε τόσο πού που ταυτίζουν τα συναισθήματά τους με τα δικά σου!  Επίσης τα σκυλιά σου δίνουν ένα πολύ καλό κίνητρο για καθημερινές βόλτες και ο,τι οφέλη έχουν αυτές! Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι η εξυπνάδα, με μια καλή εκπαίδευση θα έχεις εκτός από έναν καλό φίλο και έναν πιστό βοηθό. Και μιας και ανέφερα τη λέξη "πιστός" δε θα βρεις πιο πιστό φίλο από ένα σκυλί το οποίο θα σε αγαπήσει όσο δεν πάει. Ο σκύλος ταυτόχρονα από έρευνες που έχουν γίνει θα σου μειώσει το στρες, θα σου βελτιώσει τη διάθεση και θα νιώθεις πιο ασφαλής.
  Άρα δεν είναι άδικα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
  Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ένα κατοικίδιο έχει και υποχρεώσεις. 
  Κατ αρχάς θα πρέπει να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο για τα εμβόλια του, τη στείρωσή του και την αποπαρασιτική του θεραπεία. Επιπλέον ανάλογα με τη ράτσα θα πρέπει να το πηγαίνετε για κούρεμα και για μπάνιο. Εκτός από αυτά απαραίτητο και υπεύθυνο είναι να του κάνετε microchip. Αυτό γίνεται στον κτηνίατρο και σε περίπτωση που χαθεί, αναγνωρίζονται τα στοιχεία του και είναι πολύ εύκολο να ξαναβρεθεί. Καλή λύση είναι και τα κολάρα που μπορούν να έχουν ταμπελίτσα με κάποια στοιχεία σε περίπτωση που χαθεί. Ένα άλλο κολάρο που θα μπορούσε να έχει είναι για ψύλλους και τσιμπούρια κυρίως την περίοδο που είναι σε έξαρση, Κάτι ακόμα που είναι πολύ σημαντικό είναι να το βγάζετε καθημερινά και σε συγκεκριμένες ώρες για βόλτα για να μάθει να κάνει την ανάγκη του εκτός σπιτιού. Μην ξεχνάτε ότι το να έχετε σκύλο είναι δέσμευση, καλό θα είναι να έχετε κάποιο έμπιστο άτομο ή κάποια πανσιόν ζώων υπόψιν σε περίπτωση που θέλετε να πάτε διακοπές. Τα σκυλιά δεν είναι τόσο ανεξάρτητα, έχουν ανάγκη από φροντίδα, δεν μένουν εύκολα μόνα τους. Κάποια σκυλιά μάλιστα είναι τόσο δεμένα με τα αφεντικά τους που εάν απομακρυνθούν έστω και για μερικές ώρες αγχώνονται τρομερά, νομίζουν ότι εγκαταλήφθηκαν και αισθάνονται χαμένα. Γαβγίζουν και μασουλάνε συνήθως ότι έχει τη μυρωδιά του αφεντικού τους όπως παπούτσια. Είναι πολύ επώδυνο συναίσθημα αυτό για τα σκυλιά. Σε αυτό το σημείο να πω ότι κάποιες ράτσες που έχουν πολύ ενέργεια θέλουν χώρο όπως κήπο και δεν είναι εύκολο να κλειστούν σε διαμερίσματα.
 Όπως καταλαβαίνετε είναι πραγματική δέσμευση και θέλει υπευθυνότητα το να αναλάβουμε την ευθύνη ενός σκύλου. 
  Οπότε φίλοι μου ζυγίζετε τα θετικά και τα αρνητικά και με υπευθυνότητα και αγάπη αποφασίζετε αν θα αναλάβετε την ευθύνη ενός σκύλου που παρά τις υποχρεώσεις θα σας γεμίσει τη ζωή με αγάπη και χαρά!!


forest/bosco/xristina


24.12.2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και κάντε ο,τι σας αρέσει.. μην κολλάτε σε πρότυπα αλλά περάστε τις γιορτές όπως θέλετε εσείς!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ελευθερία...

"Στην άλλη μεριά του φόβου υπάρχει η ελευθερία" Πολλές φορές δεν παίρνουμε ρίσκα και δεν πραγματοποιούμε τα όνειρά μας από φόβο. Όταν αντιμετωπίσουμε τον φόβο μας θα αρχίσει η πραγματική ελευθερία και θα κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα!



Το φαγητό της ημέρας- Μανιτάρια φρικασέ της θείας Μαρίκας(www.sintagespareas.gr)

Μανιτάρια φρικασέ της θείας Μαρίκας(www.sintagespareas.gr)






Τι χρειαζόμαστε:
Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
2 μαρούλια
1,5 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε για να μην απορροφήσουν νερό)
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια το μαρούλι χοντροκομμένο και αν χρειαστεί λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Το τραγούδι της ημέρας- Γιατί Έχω Εσένα - Γιάννης Πλούταρχος

Γιατί Έχω Εσένα - Γιάννης Πλούταρχος

Ένα πιο χαλαρό, με πολύ ωραία μουσική και ακόμα πιο ωραίους στίχους τραγούδι για την παραμονή Χριστουγέννων!