Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Κατοικίδια, κουνέλια(http://kounelia-lagoi-ma5.blogspot.gr/)



Τα κουνέλια δεν ανέχονται τις ακραίες καιρικές συνθήκες κι έτσι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η στέγασή τους παραμένει ζεστή, άνετη κι ότι τα προστατεύει από τις κρύες θερμοκρασίες του Χειμώνα.
Τα κουνέλια δεν παραχειμάζουν, οπότε, αν το κουνέλι σας φαίνεται χαλαρό και δεν αντιδρά σε οτιδήποτε ή παρουσιάσει υπνηλία, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Αν μόλις αποκτήσατε ένα κουνέλι, το οποίο βρίσκεται ήδη σε κλειστό χώρο ή είναι μωρό, δεν θα πρέπει να το βγάλετε έξω, έως ότου να ζεστάνει ο καιρός. Να θυμάστε πως η απότομη αλλαγή κλίματος μπορεί να το σκοτώσει.
Τα κουνέλια εσωτερικού χώρου, δηλαδή εκείνα που έχουν μεγαλώσει σε διαμέρισμα, αποτελούν μια εύκολη περίπτωση φροντίδας, αφού υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας. Όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σημείο που έχετε τοποθετήσει το κλουβί του δεν είναι εκτεθειμένο σε ρεύματα.
Αν, παρόλο αυτά, η θερμοκρασία πέσει πολύ χαμηλά (π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας), θα πρέπει να του παρέχετε ένα Snugglesafe Heatpad. Είναι είδος θερμοφόρας (σαν ένα μπουκάλι με ζεστό νερό) που κρατά το κατοικίδιο ασφαλές και του παρέχει ζεστασιά. 

Αλλαγές στο σώμα του κουνελιού σας κατά τους χειμερινούς μήνες
Τα κουνέλια τρώνε περισσότερο το Χειμώνα αφού, λόγω της Φύσης τους, φοβούνται πως η τροφή θα είναι ανεπαρκή. Η επιπλέον τροφή τους παρέχει, επίσης, περισσότερο λίπος και μόνωση, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα τα κρατήσει αρκετά ζεστά.
Η γούνα τους αποκτοκτά την χειμερινή της επίστρωση, που είναι εσωτερική κι αποτελείται από πιο χοντρές τρίχες. Παρόλο αυτά, ούτε και αυτό θεωρείται επαρκές για να τα κρατήσει απολύτως ζεστά. 
Θυμηθείτε τα Άγρια Κουνέλια που ζουν σε λαγούμια, τα οποία είναι προστατευμένα από τα ρεύματα και αγκαλιάζουν στοργικά τις ομάδες όλων των αγριοκούνελων. 

Μετακινήστε το κλουβί (Εξωτερικού Χώρου) σε πιο ζεστό μέρος
Αυτή η συμβουλή αφορά τα κουνέλια εξωτερικού χώρου. Αν είναι δυνατόν, τοποθετείστε τα κουνέλια σας σε κλειστό χώρο, π.χ. σε ένα αχρησιμοποίητο γκαράζ ή υπόστεγο. Μην τοποθετείτε το κλουβί σε γκαράζ που χρησιμοποιείται. Αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας εκεί, θυμηθείτε πως τα καυσαέρια είναι επικίνδυνα για τα κουνέλια. 
Αν δεν έχετε αποθήκη ή γκαράζ, μετακινήστε το κλουβί κάπου προστατευμένα, όπως ανάμεσα σε δέντρα ή θάμνους που εμποδίζουν τον άνεμο. 

Καλύψτε τα κενά στους τοίχους του κλουβιού (Εξωτερικού Χώρου)
Όσο η βροχή και ο κρύος άνεμος μπορούν να περάσουν μέσα από το κλουβί, οι φιλότιμες προσπάθειές σας να προστατεύσετε το κουνέλι σας θα παραμένουν άκαρπες.
Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κενά στους τοίχους του κλουβιού είναι καλυμένα.
Μια απλή λύση αποτελεί η ευθυγράμμιση των εσωτερικών τοιχωμάτων με εφημερίδα. Επίσης, μπορείτε να καλύψετε τα κενά με κομμάτια από κόντρα - πλακέ.
Κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η ποιότητα του ξύλου. Το ξύλο δεν θα πρέπει να είναι υγρό ή να παρουσιάζει μούχλα. Φροντίστε, πριν έρθει ο βαρύς Χειμώνας, να προστατεψετε την ξύλινη επιφάνεια του κλουβιού με ειδική επικάλυψη (άοσμο σπρέυ ή λούστρο που θρέφει το ξύλο) και επαναλάβετε κάθε λίγα χρόνια. 

Ελέγξτε την οροφή
Ειδική φροντίδα απαιτεί και η στέγη ενός κλουβιού (Εξωτερικού Χώρου).
Κάθε λίγα χρόνια, αν παραστεί ανάγκη, καλύψτε τη με ένα πλαστικό φύλλο ή μουσαμά για να εμποδίσει τη βροχή. Βάλτε σελίδες εφημερίδων και μια ζεστή κουβέρτα μεταξύ της οροφής και του πλαστικού φύλλου, για πρόσθετη μόνωση. 

Προσθέστε ζέστη στο εσωτερικό ενός κλουβιού (Εξωτερικού Χώρου)
➤ Καλύψτε το πάτωμα με σελίδες εφημερίδας και προσθέστε έξτρα σανό και άχυρο, ώστε το κουνέλι να τρυπώνει μέσα.
➤ Κουβέρτες και τρίχωμα είναι επίσης χρήσιμα, για να χώνεται μέσα.
➤ Αγοράστε φθηνά δείγματα χαλιού και τοποθετείστε τα κομμάτια στο πάτωμα, ώστε να μπορεί να κάτσει άνετα και ζεστά (βεβαιωθείτε ότι τα άκρα δεν ξεφτίζουν).
➤ Πάρτε ένα κουτί από χαρτόνι, κλείστε τις 3 πλευρές του και αφήστε μια τρύπα, ώστε το κουνέλι να χωράει να περάσει, και γεμίστε το με σανό.
Αυτό θα του χαρίσει περισσότερη μόνωση. Αν έχετε περισσότερα κουνέλια, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο εντάσσεται στον αριθμό των κουνελιών σε κάθε κλουβί. Βεβαιωθείτε ότι το κλουβί εξακολουθεί να παρέχει αρκετό χώρο ώστε να μπορούν να τεντωθούν έξω από το κουτί.
➤ Αγοράστε ένα Snugglesafe Heatpad. Μπορεί να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων και απελευθερώνει θερμότητα για λίγες ώρες. Οπότε, θα χρειαστεί να το αναθερμάνετε 1-2 φορές ημερησίως. 

Καλύψτε εν μέρει το μπροστινό μέρος του κλουβιού (Εξωτερικού Χώρου)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανές πλεξιγκλάς ή ένα πλαστικό φύλλο σε ένα μεγάλο μέρος της μπροστινής πλευράς του κλουβιού), ώστε το κουνέλι σας να μπορεί να βλέπει απ' έξω και οι αχτίδες του ήλιου να τον ζεσταίνουν. Φυσικά, θα πρέπει να το μελετήσετε, ώστε ταυτόχρονα να μην μπορεί να το διαπεράσει ο άνεμος και η βροχή.
Βεβαιωθείτε πως έχετε αφήσει αρκετό χώρο για φρέσκο αέρα και, αν τα κουνέλια σας είναι πολλά, να μπορούν να αναπνεύσουν.
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα αδιάβροχα καλύμματα, που αποτελούν ειδικά αξεσουάρ τέτοιων κλουβιών.

Σηκώστε το κλουβί (Εξωτερικού Χώρου) από το πάτωμα
Σηκώστε το τοποθετώντας τούβλα από κάτω ή συνδέοντας μακριά πόδια. 
Αυτό θα αποτρέψει την υγρασία από το έδαφος και θα σταματήσει το πάγωμα της βάσης. 

Νερό
Κάποιες φορές την ημέρα, θα πρέπει να ελέγχετε το μπουκάλι νερού (φιάλη και στόμιο) αλλά και το πιάτο του κουνελιού σας αν έχει παγώσει. Μπορείτε να αγοράσετε τα ειδικά καλύμματα που βοηθούν να αποφευχθεί αυτό, ή μπορείτε να τοποθετήσετε μια χοντρή κάλτσα πάνω από το μπουκάλι, αλλά πάντα θα εξακολουθείτε να το ελέγχετε. 

Περιοχή Tουαλέτας
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την περιοχή καθαρή. Τα ούρα τους μπορούν να παγώσουν και αυτό θα είναι πολύ δυσάρεστο. Τα κλινοσκεπάσματα θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και στεγνά και να ελέγχονται καθημερινά. Ένα κουνέλι που κάθεται στην βρεγμένη αυτή περιοχή, μπορεί να αρρωστήσει άσχημα.

Κρατήστε τα κουνέλια σας σε ζεύγη
Όταν τα κουνέλια διατηρούνται σε ζεύγη, όχι μόνο θα έχουν ένα φίλο, αλλά θα μοιράζονται την ζεστασιά του περιβάλλοντος και του σώματός τους, που φυσικά είναι πιο ενισχυμένη. 

Άσκηση
Τα κουνέλια εξακολουθούν να χρειάζονται την άσκηση κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Μπορούμε να τα αφήνουμε ελεύθερα σε ασφαλή εσωτερικούς χώρους ή για ένα μικρό χρονικό διάστημα στον κήπο. Φυσικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βραχεί. 
Αν, παρόλο αυτά, τα κουνέλια σας βραχούν, στεγνώστε τα με μια πετσέτα και αφήστε να ζεσταθούν σε εσωτερικούς χώρους με φυσικό τρόπο (μην τα βάζετε κοντά σε θερμάστρα που δεν μπορούν να μετακινηθούν μακριά από αυτή).
_______________

Τα κουνελάκια εξωτερικού χώρου βασίζονται εξ' ολοκλήρου στους ιδιοκτήτες τους ώστε να κρατηθούν ασφαλή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι σιωπηλά πλάσματα και δεν αδυνατούν να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι, σας παρακαλώ να τα παρακολουθείτε συχνά και από κοντά. Τυχόν αλλαγές που μπορεί να σας ανησυχήσουν, επισκέφτεστε κατευθείαν τον κτηνίατρό σας.

Αναρτήθηκε από την Abi & την Foxy Wild Spitit στις 2:56 μ.μ. 

4.2.2016

Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα!! 


Το απόφθεγμα της ημέρας- Εμπιστεύσου..

"Εμπιστεύσου τη ζωή και όλα θα πάνε καλά" Οταν δείχνεις εμπιστοσύνη είσαι πιο ήρεμος, το σώμα σου και το μυαλό σου λειτουργούν καλύτερα και οι αποφάσεις σου είναι πιο σωστές.


Το φαγητό της ημέρας- Λεμονάτη ρεβιθόσουπα(http://www.delightfularea.com/)



Υλικά:
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ (τουλάχιστον για 12 ώρες) σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.
  • Πετάμε το νερό στο οποίο μούλιασαν τα ρεβύθια, τα πλένουμε καλά χωρίς να τα τρίψουμε με σόδα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 6-7 κούπες νερό. 
  • Μόλις βράσει το νερό, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βγάλουν τους αφρούς τους και τότε τα ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά προς μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να μαλακώσουν και να χυλώσουν ωραία. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό από το βραστήρα. 
  • 10-15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, μαύρες ελιές και τυρί φέτα.


Το τραγούδι της ημέρας- Meghan Trainor - All About That Bass

Πάαααμεεεε!!