Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- Διακοπές; Τι ελέγχω καθημερινά στο παιδί μου;(πηγή:http://www.tlife.gr/)


Διακοπές σημαίνει ξεγνοιασιά και παιχνίδι στο ύπαιθρο για τα παιδιά. Ποια πέντε σημεία πρέπει να εξετάζεις πάνω στο παιδί στο τέλος της ημέρας για να συνεχίσει να είναι ξεγνοιαστο;

Το καλοκαίρι για πολλά παιδιά σημαίνει ότι από τον περιορισμένο και ελεγχόμενο χώρο των διαμερισμάτων και των σχολείων βρίσκονται εκτεθειμένα στη φύση, θαλασσα ή βουνο, με όλα τα καλά τους αλλά και με τα διαφορετικά μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν. 

Για να προλάβεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, ένα σύντομο, καθημερινό check up της κατάστασης της υγείας των μικρών και των μεγαλύτερων παιδιών απαιτείται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ειδικότερα, την ώρα του μπάνιου στο σπίτι, ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί τι πρέπει να ελέγχουμε:

1. Κεφάλι
Ελέγχουμε το τριχωτό του κεφαλιού και το δέρμα του παιδιού γιατί μπορεί να έχουν εισχωρήσει φύλλα, χώματα, άμμος αλλά μπορεί να έχει τραυματιστεί η επιδερμίδα ή να παρουσίαζει κοκκινίλες από ερεθισμόύς και ψείρες. 

Τα μάτια μπορεί να είναι ερεθισμένα από σκόνες, άμμο, τον ήλιο ή και από αλλεργίες. Το αντιμετωπίζουμε με φυσιολογικό ορό, τεχνητά δακρυα, ηρεμιστηκά κολλύρια και αν υπάρχουν τσίμπλες αντιβιοτικά κολλύρια. 

Ελέγχουμε σχολαστικά τα αφτιά μήπως υπαρχουν ζωύφια, σκόνες, άμμος, φυλλαράκια. Καθαρίζουμε έξω έξω τον ακουστικό πόρο και το εσωτερικό των αυλάκων του πτερυγίου του αφτιού, γιατί εκεί βρίσκεται η κρυφή βρώμα. 

Επίσης κάνουμε καλό έλεγχο και καθαρισμό της μύτης με φυσιολογικό ορό ώστε να απομακρύνονται τυχόν βρωμιές και μικρόβια. 

Τέλος, έλεγχουμε πολύ καλά το στόμα και ειδικά τα ούλα και τη γλώσσα γιατί εκεί αναπτύσσονται μύκητες.

2. Κορμός 
Ελέγχουμε καθημερινά τις μασχάλες γιατι εκεί συνήθως φωλιάζουν τα τσιμπούρια, που βρίσκονται άφθονα στα χώματα και στα ζώα. Αρχικά είναι μαύρα στίγματα σαν ελιές που μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν καθώς πίνουν το αίμα της περιοχής. 

3. Ομφαλός 
Είναι ένα σημείο που συγκεντρώνονται σκόνη, χνούδι, μικρόβια και απαιτείται καθημερινή καθαριότητα με μπατονέτα και οινόπνευμα.

4. Περιγεννητική περιοχή 
Ελέγχουμε τις βουβωνικές περιοχές και ειδικά κάτω από τους όρχεις των αγοριών γιατί εκεί εδρεύουν συνήθως τα τσιμπούρια. Σε κορίτσια και αγόρια ελέγχουμε τα γεννητικά τους όργανα για ερεθισμούς, συγκάματα και μυκητιάσεις. Επίσης ελέγχουμε τον πρωκτό για ερεθισμούς, σύγκάματα, μυκητιάσεις και σκουλικάκια. 

5. Δάχτυλα και νύχιαΑνάμεσα στα δάχτυλα φωλιάζουν τσιμπούρια, γι΄αυτό καλό είναι να τα ελέγχουμε προσεκτικά. Επίσης δάχτυλα και νύχια μπορεί να έχουν μυκητίαση από τα χώματα και την άμμο. 

31/8/2016

Άλλη μια ξεχωριστή μέρα άρχισε!! Καλημέρα φίλοι μου!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Τώρα..

"Ευχαριστήσου τη μέρα σήμερα, το χθες έφυγε και το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ"


Το φαγητό της ημέρας- Churros (Τσούρος)(πηγή:http://www.oneman.gr/)




Ταυτότητα: Γλυκό



Προέλευση: Ισπανία



Κωδ. Όνομα: Λουκουμάδες




Αυτό που κάνει τη διαφορά: Βούτηγμα σε λιωμένη σοκολάτα 



Ο τύπος που ξεστόμισε την έκφραση «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», υποθέτω πως ήταν τουρίστας στην Ισπανία και μόλις είχε δοκιμάσει το παραδοσιακό πρωινό τους γεύμα, αποτελούμενο από καφέ και τσούρος, δηλ. μακρόστενους λουκουμάδες, βουτηγμένους σε καυτή, παχύρευστη σοκολάτα. Η ομοιότητα τους με τα κέρατα των κριαριών, που εκτρέφονταν στα λιβάδια της Καστίλης, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του ονόματος τους. Έχουν ραβδωτή επιφάνεια, τηγανίζονται, ώσπου να γίνουν τραγανιστά και καταναλώνονται σε αμέτρητες ποσότητες. 



Συστατικά : Αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, λάδι, αυγό, νερό. Παρασκευάζονται όπως οι λουκουμάδες. 

Το τραγούδι της ημέρας- Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull