Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

24.1.2016

Καλημέρα φίλοι μου! Να έχετε μια υπέροχη μέρα! Να σκέφτεστε θετικά και να διώχνετε τις αρνητικές σκέψεις!

Το απόφθεγμα της ημέρας- Αγάπα τον εαυτό σου..

" Αγάπα τον εαυτό σου και θα προσελκύσεις αγάπη" Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας τρώμε υγιεινές τροφές, γυμναζόμαστε και σκεφτόμαστε θετικά.. αυτό που αντανακλούμε είναι αυτό που ελκύουμε!




Το φαγητό της ημέρας-Ριζότο με βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια. (http://www.eliasmamalakis.gr/)


 
Υλικά       
 
 Για 2 άτομα:
  • 10 καθαρισμένα μπουτάκια από βατράχια
  • 10 καθαρισμένα σαλιγκάρια,
  • Ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένο μεσαίο κρεμμύδι
  • μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κλαράκια από θυμάρι
  • λευκό κρασί
  • ζωμό από κοτόπουλο
  • 200 γραμ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • βούτυρο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμ. σπανάκι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • κρέμα γάλακτος
  • μαιντανό τηγανισμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

 
Εκτέλεση

  • Αλατίζετε τα μπουτάκια από τα βατράχια και τα πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνετε τα βατραχοπόδαρα να σωταριστούν ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μικρά κρεμμυδάκια και τα κλαράκια από θυμάρι, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε τα υλικά να ψηθούν σιγά σιγά και ενώ εξατμίζεται η σάλτσα, προσθέτετε ζωμό από κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοβράζουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σωταριστούν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά . Σβήνετε με λευκό κρασί. Ανακατεύετε και από την ώρα που θα πάρει βράση μετράτε 17 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε λίγο ζωμό από κοτόπουλο ενώ ανακατεύετε διαρκώς.Παρακολουθείτε το ριζότο να είναι κρεμώδες και αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο ζωμό από κοτόπουλο. Το αφήνετε στην άκρη σε μάτι που είναι απλά ζεστό για περίπου 4 λεπτά.
  • Παράλληλα τσεκάρετε και τα βατραχοπόδαρα στο άλλο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ξεκοκκαλίζετε. Σουρώνετε τον ζωμό και ξαναρίχνετε τα ξεκοκκαλισμένα βατραχοπόδαρα μέσα στο ζωμό, αφού πρώτα τα έχετε αφήσει να κρυώσουν.
  • Σε άλλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο, το σκόρδο και τα σαλιγκάρια. Ανακατεύετε απαλά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα βατραχοπόδαρα.
  • Σε άλλο τηγάνι, ρίχνετε βούτυρο, μια σκελίδα σκόρδο, το ψιλοκομμένο σπανάκι μαλακωμένο με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε στο τηγάνι με το σπανάκι το έτοιμο ριζότο, 2,3 κυβάκια βούτυρου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό, την τριμμένη παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Σερβίρετε με τη βοήθεια ενός τσέρκι, πρώτα το ριζότο, από πάνω τα βατραχοπόδαρα, στη συνέχεια τα σαλιγκάρια. Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με τον μαϊντανό που έχετε τηγανίσει και φέτες παρμεζάνας.
  • Το πεντανόστιμο αυτό φαγητό μας το έφτιαξε διάσημος σέφ βραβευμένος με δύο αστέρια Μισελέν στην Καμπανία.

Το τραγούδι της ημέρας- Onirama - Oti den exeis

Ένα τραγούδι για να ξεκινήσει όμορφα η Κυριακή μας..