Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Σκύλος και μπάνιο..(http://www.dognews.gr/)




DOG GROOMING - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Η Ναταλία Βαχή επαγγελματίας Pet Groomer από το 1997, σας δίνει συμβουλές για τον καλλωπισμό και την περιποίηση του σκύλου σας.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ;
1. Για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος του. 
2. Γιατί έτσι γίνεται πιο σωστός έλεγχος για εξωπαράσιτα (τσιμπούρια-ψύλλοι).
3. Για λόγους καθαριότητας και αισθητικής 
4. Για να νιώθει και ο ίδιος πιο όμορφα, εξάλλου το εχει αναγκη απλά δε το ξέρει…!

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ;
 Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα για το μπάνιο, όποτε θεωρούμε ότι μυρίζει ή ότι είναι βρώμικος. Για ένα σκύλο που ζει σε διαμέρισμα καλό θα ηταν περιπου κάθε 20-30 μερες, ενώ για τα σκυλιά που ζουν σε εξωτερικούς χώρους είναι μια φορα στους 2-3 μήνες περιπου.

ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ;
 Το βούρτσισμα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην περιποίηση του σκύλου μας. Με το βούρτσισμα αφαιρούμε τη σκόνη, το χώμα, αγκάθια και τυχόν σκουπιδάκια που μαζεύει από τη βόλτα ή τον κήπο και έτσι βοηθάμε την υγεία του δέρματος και του τριχώματος του. Επίσης με το βούρτσισμα φεύγουν οι «νεκρές» τρίχες που πολύ πιθανόν να καταλήξουν μέσα στο σπίτι μας. Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για το πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζουμε τον σκύλο μας είναι ο τύπος του τριχώματος του.

ΠΟΣΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Οι τύποι τριχώματος είναι οι εξής:
1. Κοντότριχος (boxer, Labrador retriver, doberman, great dane, English bulldog, pinscher)
2. Μεσότριχος (golden retriver, cocker spaniel, setter)
3. Μακρυτριχος (maltese, shih tzu, bobtail, Yorkshire)
4. Σκληρότριχος (west highland terrier, schnauzer, airdale, scotish terrier, fox terrier)
5. Σγουρός (poodle-canish,bichon friese) και
6. Τέλος αυτά με το διπλό τρίχωμα (chow-chow, Samoyed, collie, sibarian husky, Alaskan malamute)Τα μακρύτριχα και τα σγουρά χρειάζονται βούρτσισμα σχεδόν καθημερίνα για να μην "τσιβιάσουνε" (κάνουν κόμπους) και χρειαστούν κόψιμο. Τα κοντότριχα, μεσότριχα, σκληρότριχα και αυτά με το διπλό τρίχωμα το βουρτσισμά τους είναι αναγκαίο μια με δυο φορές την εβδομάδα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ;
 Τα σκυλιά τα κουρεύουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης. Πρακτικά όλες οι φυλές των σκύλων κουρευονται αλλα αυτές που πραγματικά το έχουν ανάγκη είναι οι μακρύτριχες και αυτές με το σγουρό τρίχωμα. Επίσης το κούρεμα βοηθάει στο να είναι το τρίχωμα ποιο κοντό και μαζεμένο με αποτέλεσμα να διατηρείται πιο καθαρό.  Τελος, κάποιες φορές το τρίχωμα αδυνατίζει είτε λόγω κακής διατροφής είτε λόγω υγειας ή γιατι είναι η εποχή του (φθινόπωρο η άνοιξη) και έτσι είναι λογικο να "μαδάει" ο σκυλος μας. Στην περίπτωση αυτή, το κούρεμα, μας «απαλλάσει» από την περιττή τρίχα που στο τέλος θα καταλήξει πάνω μας ή στο σπίτι μας.Συνεπώς το βούρτσισμα,το μπάνιο και το κούρεμα βοηθάει στην υγεία του σκύλου μας άλλα και τη δικη μας.

Dog Groomer
Ναταλία Βαχή
τηλ. 6948780104
email:info@doggrooming.gr
www.doggrooming.gr

11.2.2016

Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι!! Να εκτιμάτε όσα έχετε και να νιώθετε ευγνωμοσύνη!




Το απόφθεγμα της ημέρας- Αφθονία...


"Σκεφτόμαστε και πράττουμε με αφθονία" Υπάρχουν πολλά να μοιραστούμε, ας είμαστε γενναιόδωροι!






Το φαγητό της ημέρας- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ(http://dianitascooking.blogspot.com.cy/)



Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή λευκό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 μέτρια κόκκινη, κίτρινη και ...
  • πράσινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά ( προαιρετικά )
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση
       Σε ένα μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το ρούμι, σκεπάζουμε,  το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί στο ζουμί τους για 10 λεπτά, μόλις μείνει με το λαδάκι του, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά  και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους.
 Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέσα της 2 κουταλιές κάρυ, το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 με 15 λεπτά ακόμα    
Σερβίρουμε με ρύζι.

Είναι ένα τέλειο φαγητό για όσους αγαπάνε τις εξωτικές γεύσης. ΤΟΛΜΉΣΤΕ να το κάνετε και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΉ  ΕΠΙΤΥΧΊΑ. 

Το τραγούδι της ημέρας- Bellini - Samba de Janeiro


Γιουχου...