Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- Οι σκέψεις μας..




 Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν μια θετική ποιότητα ζωής, ο κάθε ένας από εμάς έχει τα όνειρά του, τους στόχους του, θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις και να είμαστε ευτυχισμένοι. Πού να απευθυνθούμε? Ποιος θα μας τα προσφέρει αυτά? Η απάντηση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!
 Ο,τι είμαστε ξεκινάει από τις σκέψεις μας. Υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες αλλά το πώς θα μας επηρεάσουν, πώς θα σκεφτούμε και πώς θα αντιδράσουμε μόνο εμείς μπορούμε να το ελέγξουμε. Οι θετικές σκέψεις παράγουν θετικές πράξεις και αυτές με τη σειρά τους προσελκύουν μια θετική ζωή!  Το να σκεφτόμαστε θετικά είναι κάτι που θέλει εξάσκηση. Όταν μια αρνητική σκέψη έρθει στο μυαλό μας, την αναγνωρίζουμε και την μετατρέπουμε σε θετική. Θέλει πολύ εξάσκηση και επιμονή αλλά όλα τα σημαντικά στη ζωή θέλουν προσπάθεια.
  Οι σκέψεις μας επηρεάζουν τη ζωή μας και η ζωή μας τις σκέψεις μας.
 Δημιούργησε συνήθειες που θα κάνουν υγιές το σώμα σου και την ψυχή σου. Γυμναστική, ύπνος, μουσική, χορός, διάβασμα, υγιεινή διατροφή. Κάτι άλλο που βοηθάει είναι τα θετικά ερεθίσματα, όταν βλέπεις αρνητική δημοσίευση παρέκαμψε την, συναναστρέψου με θετικούς ανθρώπους, απέφυγε τους αρνητικούς, κάνε τους άλλους να χαμογελάνε, νιώσε ευγνωμοσύνη για τη ζωή σου.
 Με αυτούς τους τρόπους δημιουργείς ένα περιβάλλον που ευνοεί και τρέφει τη θετική σκέψη, γίνεσαι πιο δημιουργικός, πιο χαρούμενος, με ενέργεια.
  Ας υποθέσουμε ότι οι σκέψεις μας είναι ένας σπόρος.
 Όπως έναν σπόρο όταν τον ποτίζεις, τον φροντίζεις, τον έχεις σε ηλιόλουστο σημείο τότε μετατρέπεται σε ένα όμορφο φυτό με πολλά άνθη! Έτσι είναι και οι σκέψεις, όταν κάνεις σκέψεις αγάπης για σένα και τους άλλους τότε οι πράξεις σου είναι θετικές και δημιουργείς μια ζωή ανθισμένη, χαρούμενη. Ο σπόρος δε θα γίνει κατ ευθείαν λουλούδι, έτσι και η ζωή μας και οι σκέψεις μας δε θα γίνουν θετικές από τη μια μέρα στην άλλη. Ξεκίνα από όπου είσαι, κάνοντας ο,τι μπορείς και θα εκπλαγείς με το πόσο θετική μπορεί να γίνει η ζωή σου!
 Να είστε όλοι καλά!!

bosco/forest/xristina

20.1.2016

Πολλές καλημέρες φίλοι μου! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!



Το απόφθεγμα της ημέρας- Συνήθεια..

"Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα θετικών συνηθειών" Όταν κάνεις κάτι επί 21 συνεχόμενες μέρες σου γίνεται συνήθεια. Ξεκίνα γυμναστήριο, διάβασε, φάε θρεπτικά, χαμογέλα.. στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά όταν σου γίνει συνήθεια θα γίνονται όλα πιο εύκολα και η ζωή σου θα έχει θετικά αποτελέσματα!



Το φαγητό της ημέρας- Καροτόσουπα βελουτέ(http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμ. καρότα
  •  1 πράσο ψιλοκομμένο
  •  1 κλωνάρι σέλερι
  •  2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • 2 πατάτες
  •  1/2 λίτρο ζωμός κρέατος 
  • 1 πρέζα τζίντζερ 
  • 1/4 κούπα λάδι
  •  1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •  1 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3’. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 25’. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Το τραγούδι της ημέρας- Queen - Don't Stop Me Now

Αγαπημένοι Queen για να ξεκινήσει η μέρα μας!!