Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης-Αυτογνωσία: Πώς θα βρω τον σκοπό της ζωής μου; (πηγή:http://www.boro.gr/)

Εντάξει λοιπόν, μπορείς να το παραδεχτείς: Η ζωή δεν στα έφερε ακριβώς όπως τα υπολόγιζες. Αυτά που ονειρευόσουν και για τα οποία προσπαθούσες στα 18 σου, σήμερα φαντάζουν ουτοπικά και εντελώς ανέφικτα. Για την ακρίβεια, δεν σε αντιπροσωπεύουν καν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αλλάξεις τροχιά όταν έχεις πλέον μεγαλώσει; Και κυρίως, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι να κάνεις ή να γίνεις;
'Ποτέ δεν είναι αργά για να γλυτώσεις', λέει η Τάνια Τσανακλίδου, αρκεί να ξεκινήσεις από κάπου. Για παράδειγμα, από τις παρακάτω συμβουλές:
Αγνοήστε το μέλλον, ασχοληθείτε με το παρόν
Η ερώτηση 'Τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω;' (μτφ. τι θα καταφέρω να κάνω στη ζωή μου;) είναι λάθος. Αντίθετα, αναρωτηθείτε, 'τι άλλο με περιμένει σήμερα;'. Οι άνθρωποι παχαίνουν μπουκιά-μπουκιά, ενηλικιώνονται ώρα με την ώρα, οπότε αυτό που μετρά πραγματικά είναι το 'τώρα'.
Δοκιμάστε
Αν δεν δοκιμάσεις ένα ρούχο πώς θα ξέρεις αν σου κάνει; Κάντε το ίδιο πράγματα με τα επαγγέλματα και τις ενασχολήσεις που σας ενδιαφέρουν, με τα χόμπι και τα ταλέντα σας. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις για να καταλήξετε στην αγαπημένη σας.
Πείτε 'ναι' σε παράξενες ευκαιρίες
Πείτε 'ναι' σε πράγματα που σας ιντριγκάρουν, αντί για αυτά που σας κάνουν να βαριέστε.
Βρείτε ένα πρόβλημα για να λύσετε
Το να αποτελείτε εσείς την λύση για ένα πρόβλημα κάνει τη δουλειά σας να έχει μεγαλύτερο νόημα. Το να έχετε ένα θέμα για να λύσετε, σας δίνει έναν αντίπαλο εναντίον του οποίου καλείστε να παλέψετε –και σας κάνει ήρωα!
Η ζωή σας δεν θα προχωρήσει σύμφωνα με κάποιο πρόγραμμα
–κανενός η ζωή δεν προχωρά έτσι. Μην σας αγχώνει, λοιπόν, το να βγείτε εκτός τροχιάς. Η τροχιά, έτσι κι αλλιώς, υπήρχε μόνο στην φαντασία σας –ή στην φαντασία κάποιων άλλων.
Μην ακολουθείτε το όνειρο κάποιου άλλου
Οι γονείς σας θέλουν να είστε έτσι. Το αφεντικό σας γιουβέτσι. Οι φίλοι σας κοκορέτσι. Και πάει λέγοντας. Δε μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους, αλλά μπορείτε να γίνετε αυτό που εσείς θέλετε. Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχα το βράδυ.
Συνδυάστε τα ταλέντα σας
Αντί να κάνετε κάτι με το οποίο θα εκμεταλλεύεστε μία μόνο ικανότητά σας, δημιουργήστε ένα κράμα όλων αυτών που ξέρετε να κάνετε καλά. Μ’αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη δουλειά σας.
Αναζητήστε ανθρώπους που πραγματικά συμπαθείτε
Είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να σκάβεις ένα χαντάκι με φίλους, παρά να σχεδιάζεις έναν ουρανοξύστη με μία ομάδα κοινωνιοπαθών.
Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη
Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε στα 18 μας. Καθώς τα χρόνια παίρνουν, όμως, κάποιοι δοκιμάζουν νέα πράγματα, έρχονται σε επαφή με νέα μέρη και ανθρώπους, και οι αποφάσεις που πήραν στα 18 πιθανώς χρειάζονται αναθεώρηση.
Ζητήστε συμβουλές από τους μεγαλύτερους
Έχουν βρεθεί στη θέση σας, ξέρουν πώς είναι και το πιθανότερο είναι πως θα σας πουν ότι η ευτυχία και η ικανοποίηση έχουν να κάνουν με την αγάπη και τον σκοπό της ζωής και όχι με το χρήμα.
Περιπλανηθείτε σε μία βιβλιοθήκη
Ποτέ δεν ξέρετε ποιο βιβλίο, ποιος συγγραφέας ή ποιο θέμα θα μιλήσει στην καρδιά σας. Σε μία βιβλιοθήκη μπορεί να βρείτε πράγματα που δεν ξέρατε καν ότι ψάχνετε.
Αναζητήστε υποστήριξη, όχι ανοχή
Θα χρειαστείτε βοήθεια σας κάθε σας νέο, πρώτο βήμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανθρώπους στο πλευρό σας που κάνουν περισσότερα από το να σας λένε 'ωραία ιδέα' κάθε φορά που τους περιγράφετε τα όνειρά σας.
Ξοδέψτε χρόνο πριν ξοδέψετε χρήμα
Επενδύστε στο διάβασμα, στις συζητήσεις και στην εξεύρεση αυτού που πραγματικά θέλετε να κάνετε, πριν ξοδέψετε πολλές χιλιάδες ευρώ σε κάποιο δίπλωμα, πτυχίο ή αλλαγή εργασίας. Ίσως έτσι ανακαλύψετε ότι δεν χρειάζονται χρήματα για να ανασυνθέσετε το μέλλον σας.
Μη συγχέετε τη δουλειά με τον σκοπό
Αν εργάζεστε για να υποστηρίξετε την οικογένειά σας, αυτοί είναι τα πραγματικά σας αφεντικά. Αν εργάζεστε για έναν απώτερο σκοπό ή ιδέα, μην αφήσετε τον μισθό -ακόμα κι αν είναι πολύ χαμηλός- να αποτελέσει εμπόδιο στο όνειρό σας.
Σκεφτείτε την κατακλείδα όχι την περίληψη
Το να σκέφτεστε πού και πού μακροπρόθεσμα μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τόσο τα ζωτικής σημασίας θέματα όσο και τα εντελώς ασήμαντα και γελοία.
Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι
Πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι καλύτεροι σε οτιδήποτε. Το να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε οι καλύτεροι. Το δικό σας καλύτερο είναι υπερ-αρκετό.
Μην κρατάτε σκορ
Κανείς δεν γίνεται πάντα να κερδίζει ή πάντα να χάνει και ο ανταγωνισμός μπορεί κάθε τόσο να προέρχεται από διαφορετικά πεδία και πρόσωπα. Το να κρατάτε σκορ στη ζωή σας δεν βοηθά πουθενά –αντίθετα σας δεσμεύει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.
Αλλάξτε πορεία αν νιώθετε να βαλτώνετε
Είναι πιθανό να βαλτώσετε σε ένα εύκολο και ελάχιστα απαιτητικό μονοπάτι, π.χ. σε μία δουλειά που δεν απαιτεί πολλά από εσάς. Αν νιώθετε ότι η ζωή σας κυλά χωρίς ιδιαίτερο νόημα, έχει έρθει η ώρα να γκαζώσετε και να βγείτε από την λάσπη.
Γίνετε γνήσιοι ξενέρωτοι
Μείνετε προσκολλημένοι σε αυτό που αγαπάτε, ακόμα κι αν οι άλλοι το χλευάζουν. Αυτό μεταφράζεται και ως: Ακεραιότητα.
Χαλαρώστε
Δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση, αλλά χιλιάδες βιώσιμες εναλλακτικές.


Πηγή: Forbes,in2life
AdTech Ad

24/8/2016

Καλημέρα φίλοι μου! Να έχετε μια χαρούμενη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Απώλεια......είμαστε αυτοί που είμαστε χάρη σε όλα όσα χάσαμε και το πως αντιμετωπίσαμε τις απώλειες εκείνες.
Jorge BucayΤο φαγητό της ημέρας-ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΩΦ(πηγή:http://www.myrussiancuisine.com/)


 Το μοσχαράκι Στρόγγανωφ ή Μπεφ Στρόγγανωφ ή μοσχαράκι α λα Στρόγγανωφ είναι  ένα από τα ρωσικά πιάτα της διεθνούς κουζίνας. Φτιαγμένο από ψιλοκομμένα κομμάτια μοσχαριού περιχυμένα με ζεστή σάλτσα ντομάτας και σμετάνα αποτελεί ένα  ωραίο δεύτερο πιάτο στο τραπέζι σας.
 Το πιάτο έκανε την εμφάνισή του την τελευταία δεκαετία του 19ου αι. και έγινε σύντομα  γνωστό σε όλο τον κόσμο με πολλές παραλλαγές.  Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο καταγράφηκε στη διεθνή κουζίνα ως «ρωσικό πιάτο», παρά το γεγονός ότι δεν έχει ρίζες στη ρωσική κουζίνα.
Τα υλικά μας (για 8 μερίδες)
1 κιλ. φιλέτο από μοσχάρι 
1 μέτριο κρεμμύδι
500 γραμ. σμετάνα
1 κούπα ζωμό κρέατος
2-3 κ.σ. σάλτσα Κρασναντάρσκι
1 κούπα λάδι 
λίγο αλεύρι 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Προετοιμασία
Σημαντικό για την επιτυχία του πιάτου είναι η επιλογή πολύ καλής ποιότητας κρέατος. Το φιλέτο ενδείκνυται, όμως και ένα κομμάτι από σπαλονουά (ή χτένι) ή ό,τι άλλο σας συστήσει ο χασάπης σας, που είναι πιο οικονομικό. 
Αγοράζουμε το κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και το τεμαχίζουμε σε λωρίδες μήκους 5 εκατ. και πλάτους 1.5εκατ. Τις αλευρώνουμε φροντίζοντας να μην κρατήσουν πολύ αλεύρι.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά και ρίχνουμε το κρεμμύδι,το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φετούλες. Όταν το κρεμμύδι πάρει διάφανο χρώμα, τοποθετούμε πάνω του τις λωρίδες του μοσχαριού. Δεν θέλουμε το κρέας να έρθει σε επαφή με το σκεύος και γι΄αυτό με προσοχή το γυρνούμε για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Το ψήσιμο είναι το πιο σημαντικό στάδιο στην προετοιμασία του πιάτου. Το κρέας το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε ιδιαίτερα να το αποσύρουμε ενώ ακόμη είναι τρυφερό και χυμώδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το κρατούμε ζεστό μέχρι να προετοιμάσουμε και τη σάλτσα της σμετάνα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη σμετάνα, 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας α λα Κρασναντάρσκι και λίγο από το ζωμό κρέατος, ώστε το μίγμα να αποκτήσει ρευστότητα παχύρρευστης σάλτσας.Η αναλογία σμετάνα-σάλτσας ντομάτας είναι θέμα γούστου, όμως είναι σαφές ότι η σμετάνα πρέπει να υπερτερεί.
Ρίχνουμε τα κομματάκια κρέατος στη σάλτσα της σμετάνα, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε (μόνον) πιπέρι, εάν επιθυμούμε, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγο, φροντίζοντας το φαγητό μας να μην πάρει βράσει και το κρέας να μην σκληρύνει. 
(Εάν θεωρήσουμε ότι το κρέας δεν είναι έτοιμο, όπως το θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό και ξαναελέγχουμε).
Σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Η καλύτερη γαρνιτούρα είναι οι πατάτες τηγανιτές μαζί με φέτες από ντομάτα . 
Το μοσχαράκι Στρογγανώφ και ό,τι το συνοδεύει πρέπει να σερβίρονται ζεστά, γιατί διαφορετικά το πιάτο χάνει τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του.

Το τραγούδι της ημέρας- Vegas - Θέλω Να Ξαναρχίσω