Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το κείμενο της Τετάρτης- Αρνητικοί άνθρωποι, ποιοι είναι και πώς μας επηρεάζουν..







 Όλοι έχουμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας, την καθημερινότητά μας! Δεν είμαστε όμως μόνοι μας και ούτε θέλουμε να είμαστε. Είμαστε κοινωνικά όντα, έχουμε ανάγκη να συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους, μας επηρεάζει η γνώμη τους. Αν είμαστε τυχεροί οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε είναι θετικοί, αισιόδοξοι, καλοπροαίρετοι και ισορροπημένοι. Τί γίνεται όμως αν είναι αρνητικοί? Κι αυτό θα είναι το θέμα για το κείμενο της Τετάρτης.
  Αρνητικοί είναι οι άνθρωποι που μας αντλούν την ενέργεια. Όταν είμαστε στον ίδιο χώρο μαζί τους η αρνητικότητα τους έχει ως αποτέλεσμα να μας κάνει να αισθανόμαστε ξαφνικά σαν να μας χαλάει η διάθεση. Εκεί που είμαστε κεφάτοι ξαφνικά στρεσαριζόμαστε. Είναι άνθρωποι που μιλάνε συνέχεια άσχημα, κρίνουν συνέχεια, προσπαθούν να φοβερίσουν ή και  να ελέγξουν τους συνευρισκόμενους τους. Επίσης μπορεί να είναι άνθρωποι που κλαίγονται συνέχεια, καταστροφολογούν και βλέπουν τα πάντα με φόβο και μιζέρια. Ταυτόχρονα μπορεί να είναι άνθρωποι που ζηλεύουν, που όταν σε δουν να πετυχαίνεις ενοχλούνται και βγάζουν κακία. 
  Συνήθως η αιτία που φέρονται έτσι είναι ο φόβος ότι δεν τους σέβονται, ο φόβος ότι κακό θα συμβεί και ο φόβος ότι δε θα αγαπηθούν.
  Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους αποφεύγεις. Τί γίνεται όμως όταν το να τους αποφύγεις δεν είναι και τόσο εύκολο, είτε επειδή είναι συγγενικό πρόσωπο, γείτονας είτε είναι συνάδελφος σύντροφος, πελάτης... τότε είναι αναγκαίο κακό να συναναστραφείς μαζί τους.
 Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαμε να τους δούμε με κατανόηση.. να αναλογιστούμε τους λόγους που συμπεριφέρονται αρνητικά και να τους δούμε με κατανόηση. Ένας άλλος τρόπος είναι να τους εξηγήσουμε τί μας ενοχλεί μήπως καταλάβουν την αρνητική συμπεριφορά τους και αλλάξουν, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις απλά χάνεις τα λόγια σου..! Ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι να μην συζητάς μαζί τους παρα μόνο τα τυπικά και ένα ακόμα σημαντικότερο να μην απορροφάς την αρνητικότητα τους. Να καταλάβεις ότι όσα λένε αφορούν τους ίδιους κι οχι εσένα και να μην παίρνεις προσωπικά την αρνητικότητα τους.. να βάλεις δηλαδή ένα "διάφανο τείχος" το οποίο δε θα επιτρέπει στα λόγια τους να σε διαπερνούν.
  Η ζωή είναι μικρή φίλοι μου.. αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι! Συγχώρα τους και ζήσε τη ζωή σου χωρίς να κουβαλάς το βάρος της δικής τους αρνητικότητας. 



09.12.2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ευτυχισμένοι!


Το απόφθεγμα της ημέρας- ¨Ολα είναι καλά

"Όλα είναι καλά στη ζωή μου" Πιστεύοντας ότι όλα είναι καλά στη ζωή μας, αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και είμαστε ευτυχισμένοι!


Το φαγητό της ημέρας- Γεμιστά (http://caruso.gr/)

Γεμιστά (http://caruso.gr/)


Υλικά (για 10-12 άτομα ή για λιγότερα, περισσότερες μέρες…)

12 μικρομεσαίες πιπεριές πράσινες σκούρες
12 μικρομεσαίες ντομάτες
2 ½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο Parboiled (συστήνω Agrino). Κάθε ζευγάρι γεμιστών (ντομάτα-πιπεριά) χρειάζεται 2/10 του φλυτζανιού ρύζι. Στα 5 ζευγάρια, άρα χρειάζεται 1 φλυτζάνι
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια 3 cm
800 γρ. χυμό ντομάτας (2 κουτιά)
170 γρ. ντοματοπολτό (2 συσκευασίες των 70 γρ.)
60 γρ. μαύρη σταφίδα
50 γρ. κουκουνάρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (μισό ματσάκι περ.)
4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν δεν βρείτε, βάλτε συνολικά 4 κ.σ. ξερό δυόσμο)
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
80 γρ. τριμμένο κασέρι
2 κ.γ. ζάχαρη
200 ml. ελαιόλαδο
50 ml. νερό
1.κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή συνταγής για γεμιστά, σε 5 στάδια και 19 βήματα

Α. Ετοιμάζετε και συγκεντρώνετε τα υλικά:
1. Βάζετε ντομάτες και πιπεριές στο ταψί σας να δείτε ότι χωράνε με κάποια, μικρά έστω, κενά ανάμεσα, ώστε να χωρέσουν και οι πατάτες και αποφασίζετε για το πόσα γεμιστά, τελικά θα μπουν στο ταψί σας.
2. Πλένετε τις ντομάτες και πιπεριές που θα χρησιμοποιήσετε και κόβετε στις πιπεριές το κοτσάνι στη ρίζα του.
3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι περνώντας το απ’ το μούλτι ή τον τρίφτη. Τρίβετε το κασέρι χοντρό, στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε μαϊντανό και δυόσμο και τέλος κόβετε τις πατάτες σε μέγεθος ακανόνιστων κύβων 3 εκ. Τα οργανώνετε σε μπολ και τα έχετε έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.
4. Ξεκινάτε απ’ τις πιπεριές: Κόψτε με μαχαίρι το καπάκι τους χωρίς να φτάσετε μέχρι το τέλος και τρίψτε και πετάξτε τους σπόρους. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ, όλο το σαρκώδες ασπροπράσινο εσωτερικό κάτω απ’ το καπάκι αλλά και τα άσπρα “νεύρα” τους που περισσεύουν στο σώμα της πιπεριάς εσωτερικά (όπως είπαμε αυτό είναι το ένα βασικό μυστικό που δίνει γεύση στην γέμιση).
5. Συνεχίστε με τις ντομάτες: Κόψτε το καπάκι με μαχαίρι και χρησιμοποιώντας το καμπύλο εργαλείο που βγάζει ριγωτές φλούδες απ’ το βούτυρο (ή κουτάλι αν δεν έχετε το εργαλείο αυτό) αφαιρείτε την σάρκα τους, επιδιώκοντας να αφήσετε σχετικά λεπτά τοιχώματα στις ντομάτες. Γι’ αυτό είναι ιδανικό το συγκεκριμένο εργαλείο, όταν συνηθίσετε τη χρήση του, ενώ με το κουτάλι, επειδή δεν κόβει καλά, μπορεί πιο εύκολα να χάσετε τον έλεγχο και να κόψετε την ντομάτα. Μαζεύετε όλα τα εσωτερικά σε ξεχωριστό μπολ.
6. Με πιρούνι κάντε 2 φορές τρύπα στο κάτω μέρος απ’ τις πιπεριές και τις ντομάτες, για να μπορούν να απορροφούν τα υγρά της σάλτσας και να μένουν ζουμερές, όπως εξηγήσαμε στα μυστικά. Τοποθετήστε τις άδειες ντομάτες και πιπεριές πάλι πίσω στο ταψί βάζοντας τις πατάτες ανάμεσά τους, στη βάση τους, για να τις στηρίζουν όρθιες όπου χρειάζεται.
7. Σε τρίφτη, τρίβετε πρώτα όλα τα εσωτερικά που αφαιρέσατε απ’ τις πιπεριές και στη συνέχεια κάνετε το ίδιο για τις ντομάτες. Στο τέλος, όταν έχουν ψιλοκοπεί και τα δύο, τα συνδυάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
8. Στο μπολ αυτό προσθέτετε τη σταφίδα, τη μια κονσέρβα ντοματοπολτό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό να είναι έτοιμα να μπουν στη γέμιση.
Γ. Ετοιμάζετε τη γέμιση:
9. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το κρεμμύδι, με τη ζάχαρη ανακατεύετε καλά και όταν σε ένα λεπτό αρχίζουν να τσιγαρίζονται, προσθέτετε και το κουκουνάρι. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν συνολικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
10. Προσθέτετε το ρύζι και το τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
11. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλο το περιεχόμενο του μπολ με τη σάλτσα ντομάτας, πιπεριάς, μυρωδικών και σταφίδας, και ανακατεύετε.
12. Μόλις αρχίσει το ζουμί να παίρνει βράση, ρίχνετε περίπου 2 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι και 1.κ.σ. ξερό δυόσμο και βέβαια ανακατεύετε.
13. Καθώς θα βλέπετε στα 4-5 λεπτά, το πολύ ζουμί να μειώνεται και το ρύζι να το απορροφά, κλείνετε τη φωτιά και αφού μετακινήσετε το τηγάνι σε σημείο που δεν παίρνει πλέον θερμότητα, ρίχνετε σαν τελευταίο υλικό, το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε να πάει παντού και η γέμισή σας είναι έτοιμη.
14. Πριν ξεκινήσετε, βάζετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180C.
15. Με κουτάλι σαλτσιέρας, γεμίζετε κάθε ντομάτα και πιπεριά με τη γέμιση χωρίς να πιέσετε το περιεχόμενο και αφήνοντας λίγο περιθώριο μέχρι το χείλος του λαχανικού, ώστε όταν διασταλεί το ρύζι, αφού μαγειρευτεί, να μην ξεχειλίσει. Αν σας περισσέψει λίγο ρύζι, ρίξτε το ανάμεσά τους (γίνεται πεντανόστιμη η σάλτσα).
16. Βάλτε τα καπάκια και πάνω στο κέντρο τους, ρίξτε ελάχιστο ντοματοπολτό (απ΄ τη δεύτερη κονσέρβα), τριμμένη φρυγανιά και λίγο τυρί.
17. Τώρα ρίξτε ανάμεσα στα γεμιστά τους 2 χυμούς ντομάτας, το υπόλοιπο απ’ τον ντοματοπολτό και τα 50 ml νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
18. Τέλος ρίξτε σιγά-σιγά το λάδι, τόσο ανάμεσα στα γεμιστά, όσο και πάνω στα καπάκια. Τα γεμιστά σας είναι έτοιμα για τον φούρνο και η κουζίνα σας θέλει ένα καλό καθάρισμα!.
19. Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά -2 ώρες, ανάλογα με το φούρνο και πόσο “ξεροψημένα” τα θέλετε, ρίχνοντας στη μια ώρα, σάλτσα πάνω τους (προσωπικά τα ψήνω στις 2 ώρες, ίσως και παραπάνω, επειδή μ’ αρέσει γευστικά η λίγο “καμμένη” επιφάνεια της πιπεριάς).

Το τραγούδι της ημέρας- Fila Me Akoma

Fila Me Akoma 

Υπέροχο τραγούδι για να ξεκινήσει η Τετάρτη μας!