Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή και υγεία- Γέλιο και υγεία (http://psixologia.medlook.gr/)



Γέλιο και υγεία (http://psixologia.medlook.gr/)





Σήμερα έχετε γελάσει; Εάν όχι χρειάζεται να μάθετε τι έχετε χάσει.

Το γέλιο έχει πολύ θετικές επιδράσεις στην υγεία μας: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά την καρδία, ενισχύει το σύστημα άμυνας του οργανισμού μας εναντίον των μολύνσεων, μειώνει στο αίμα την κορτιζόνη που είναι η ορμόνη του στρες, απομακρύνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, αυξάνει τις ενδορφίνες στον εγκέφαλο που με τη σειρά τους μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ενδυναμώνει τους μυς του διαφράγματος και της κοιλιάς και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.  

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη ανέδειξε τις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου και του χιούμορ τόσο για την πρόληψη ασθενειών όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το γέλιο πρέπει λοιπόν να αποτελεί απαραίτητη απόλαυση στην καθημερινή μας ζωή.

Ας συγκρατήσουμε μερικά δεδομένα για το γέλιο που θα μας προσφέρουν σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία: 

1. Το γέλιο, το χιούμορ και η καλή διάθεση θωρακίζουν το σώμα και την ψυχή σας και τους επιτρέπουν να αμύνονται καλύτερα στα καθημερινά προβλήματα της ζωής. 

2. Ο λόρδος Βύρων έλεγε ότι κάθε φορά που κάποιος μπορεί να γελά πρέπει να το κάνει. Το γέλιο είναι ένα προσιτό σε όλους, φτηνό φάρμακο, που μειώνει το στρες. 

3. Το γέλιο και το χιούμορ ενεργούν ως φάρμακα. Έχουν δράσεις στον εγκέφαλο, όπως η κοκαΐνη. Αυξάνουν την ευφορία, βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική υγεία. 

4. Η καλή διάθεση, το χιούμορ και το γέλιο αυξάνουν την οξυδέρκεια, βοηθούν την υγεία, βελτιώνουν την καρδία και τα αγγεία. Επιπλέον, δυναμώνουν την άμυνά μας εναντίον του καρκίνου και των μολύνσεων. 

5. Μάθετε να γελάτε πιο πολύ. Το γέλιο βοηθά την καρδία, προστατεύει από νόσους και είναι ευεργετικό στον οργανισμό. Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα. 

6. Κάθε μέρα 15 λεπτά γέλιου είναι τόσο καλά για την καρδία όσο 30 λεπτά σωματικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα. Να γελάτε πιο συχνά, να ασκείστε πιο πολύ! 

7. Όταν βλέπετε κωμωδίες, η ροή αίματος στην καρδία αυξάνεται. Οι λυπηρές ταινίες μειώνουν τη ροή του αίματος στην καρδία. Η χαρά, το γέλιο, και η ευθυμία βοηθούν την καρδία και τον εγκέφαλο. 

8. Οι καρδιοπαθείς με καλή ψυχολογική κατάσταση ζουν περισσότερο από καρδιοπαθείς που είναι μελαγχολικοί. Η χαρά, το γέλιο και η ευτυχία βελτιώνουν την καρδία ακόμη και στους καρδιοπαθείς.

18.12.2015

Πολλές καλημέρες σε όλους τους φίλους! Να έχετε μια όμορφη Παρασκευή και να μην ξεχνάτε ότι η δύναμη είναι στο Τώρα.. χαμογελάστε τώρα και διώξτε τις αρνητικές σκέψεις!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Η λέξη "πρέπει"

" Δεν χρησιμοποιώ πλέον τη λέξη <πρέπει>, αρνούμαι να βγάζω τον εαυτό μου ή τους άλλους λάθος" Τα συνεχή <πρέπει> προκαλούν ενοχές και οι ενοχές αυτοτιμωρία.. ας μην βομβαρδίζουμε τους εαυτούς με <πρέπει>.....


Το φαγητό της ημέρας- ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ(http://caruso.gr/)

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ(http://caruso.gr/)







Υλικά (για 4 άτομα ως κύριο ή για 8 ως πρώτο πιάτο)

8 φρέσκιες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια των 2 εκ.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα μεγάλα κομμένα σε μικρές ροδέλες
3 μεγάλα καρότα σε ροδέλλες ή 12 μικρά
500 γραμ. καθαρισμένο αρακά φρέσκο (ή κατεψυγμένο)
4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
½ -1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

1. Κάνετε τα λαχανικά: Βάζετε το λάδι σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και αφού κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και μετά από 4 λεπτά, τα καρότα. Τα σοτάρετε μαζί για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τις αγκινάρες και τις πατάτες. Σοτάρετε για άλλα 4-5 λεπτά και προσθέτετε τον αρακά και σε 2 λεπτά συμπληρώνετε με το ζεστό νερό. Βάζετε το καπάκι και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
Σημείωση: Mε το σταδιακό σoτάρισμα των λαχανικών δεν πέφτει η θερμοκρασία τους, οπότε μαγειρεύονται σε λιγότερο χρόνο, διατηρώντας έτσι τη νοστιμιά τους.
2. Κάνετε το “δέσιμο”: Σε μπολ βάζετε το αλεύρι και ρίχνετε μια κουτάλα από το ζουμί των λαχανικών που βράζουν. Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να πήξει και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάλι πίσω στη κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον άνηθο και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε για άλλα 5-10 λεπτά περίπου σε χαμηλή ψωτιά ή μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό, δοκιμάζοντας με το πηρούνι τις αγκινάρες και τον αρακά (οι χρόνοι εξαρτώνται πολλές φορές από το πόσο βραστερός είναι ο αρακάς ή πόσο τρυφερές οι αγκινάρες). Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να πέσει ήπια η θερμοκρασία και να δέσει η γεύση.
3. Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή σε χωριστά πιάτα, προσθέτοντας κατά βούληση λίγο φρέσκο λάδι, έξτρα λεμόνι και αλάτι-πιπέρι… Συνοδεύετε με ωραία φέτα και λαχταριστό φρέσκο ψωμί!

Το τραγούδι της ημέρας- MACKLEMORE X RYAN LEWIS - AND WE DANCED

MACKLEMORE X RYAN LEWIS - AND WE DANCED
Μετά την εισαγωγή το τραγούδι τα σπάει..!!