Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Η ταινία του μήνα- ARMAGGEDON(πηγή:http://www.alphatv.gr/)

Ταινία δράσης αμερικανικής παραγωγής 1998
Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στην τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την κάπως απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας ελάχιστες…
Ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster στο είδος του, βραβευμένο με πολλές υποψηφιότητες και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες.
Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι
Σενάριο: Τζ. Τζ. Άμπραμς, Τζόναθαν Χένσλεϊ
Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον

22/8/2016

Καλημέρα φίλοι μου και καλή βδομάδα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Αγάπη...

"Μια μέρα θα μάθεις να δίνεις και να δέχεσαι αγάπη σαν ένα ανοιχτό παράθυρο και αισθάνεσαι σαν να είναι καλοκαίρι κάθε μέρα!"


Το φαγητό της ημέρας- ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Η ΚΕΦΙΡ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ(πηγή:http://www.myrussiancuisine.com/)


Η κρύα σούπα με κεφίρ και καβούρι είναι εξαιρετικά δροσιστική, ελαφριά στη γεύση αλλά και στο στομάχι και ταυτόχρονα πλούσια σε θρεπτική αξία. Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που έχουμε ανάγκη από γρήγορες και εύκολες συνταγές. Τι καλύτερο λοιπόν για να την προσφέρουμε ως πρώτο πιάτο ή ελαφρύ βραδυνό;
Οι κρύες σούπες αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια των Ρώσων για να αντιμετωπίσουν την ηπειρωτική ζέστη του δικού τους καλοκαιριού. 
 Τα υλικά μας
1 λίτρο κεφίρ ή αριάνι
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
10-12 ρεπανάκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2 αγγούρια
6 βραστά αυγά
4 καβούρια ή 200 γραμ. κονσέρβας καβουριού ή ψίχα καβουριού ή 200 γραμ. μικρές γαριδούλες
Προετοιμασία
1.  Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους ή τις λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
3.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και μαζί με τους κρόκους των αυγών τα πολτοποιούμε με το γουδοχέρι για να γίνουν μία πάστα. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες ή το καβούρι, ώστε η πάστα αυτή να γίνει ομοιόμορφη και απαλή.
4. Βράζουμε τα καβούρια, αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αν χρησιμοποιήσουμε μικρές γαριδούλες, κάνουμε το ίδιο προσέχοντας να μείνουν τρυφερές.
5.  Κόβουμε τα αγγούρια σε κύβους. Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν – τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
6. Τα ρεπανάκια τα κόβουμε σε πολύ ψιλές ροδέλες. Επίσης ψιλοκόβουμε το ασπράδι των αυγών και τον άνηθο.
7.  Όλα τα υλικά τα ρίχνουμε στο αριάνι (ή στο κεφίρ), ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
Για περισσότερη δροσιά, όπως κάνουμε και με τα ποτήρια της μπύρας ή της βότκα, σερβίρουμε σε πιάτα που επίσης έχουμε ψύξει.

Το τραγούδι της ημέρας- Alvaro Soler - Sofia