Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Φιλοζωική Πέμπτη- Τα ζωάκια δεν είναι δώρα..





Φίλοι μου τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το αν είναι τελικά κατάλληλο δώρο τα ζωάκια.
  Κατ αρχάς ας αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις, την φροντίδα, το κόστος και τον χρόνο που χρειάζεται ένα ζωάκι. Είστε σίγουροι ότι το άτομο ή η οικογένεια στην οποία σκοπεύετε να δωρίσετε ένα ζωάκι γνωρίζει και είναι έτοιμοι να αναλάβουν αυτή την ευθύνη.  Τα ζωάκια πρέπει να φάνε, να έχουν νερό, ένα βιώσιμο περιβάλλον, θα χρειαστεί να μεριμνήσετε για την υγιεινή του, να το πηγαίνετε βόλτα σε σταθερές ώρες, την κτηνιατρική φροντίδα που περιλαμβάνει ετήσια εμβόλια, αποπαρασίτωση, στείρωση, ίσως αρρωστήσει και χρειαστεί φάρμακα, θα θέλει κάποια εκπαίδευση. Είναι δέσμευση και θέλει υπευθυνότητα. Δεν είναι ένα λούτρινο ζωάκι με το οποίο θα παίξουμε μαζί του και ύστερα θα το παρατήσουμε σε κάποιο ντουλάπι. Οπότε σίγουρα μπορεί να έχετε όλες τις καλές προθέσεις αλλά τελικά να κάνετε κακό με αυτή την επιλογή στο ζωάκι και να ταλαιπωρήσετε και μια οικογένεια που δεν είναι έτοιμη για αυτές τις υποχρεώσεις.
  Καλό για όσους σκέφτονται να κάνουν δώρο ένα ζωάκι είναι να επισκεφτούν κάποιο καταφύγιο.. τα καταφύγια έχουν ζωάκια τα οποία ήταν σε κάποια οικογένεια, σε κάποιο σπίτι και τελικά δεν άντεξαν την ευθύνη και τα παράτησαν σε καταφύγιο ή ακόμα χειρότερα τα πέταξαν στο δρόμο. Στο πρώτο μου κείμενο ανέφερα το αυτονόητο που δυστυχώς φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις να μην είναι και τόσο αυτονόητο.. τα ζωάκια έχουν συναισθήματα και ανάγκες, στεναχωριούνται, χαίρονται, αγαπάνε, ζεσταίνονται , κρυώνουν και άλλα πολλά. Δεν είναι παιγνίδια, είναι ψυχές που δικαιούνται σεβασμό.
 Επίσης τείνουμε να θέλουμε να τα κάνουμε δώρο σε παιδιά.. τα παιδιά δεν είναι σε θέση να τα φροντίσουν χωρίς την καθοδήγηση κάποιου που γνωρίζει. Αντίθετα μπορεί τα παιδιά άθελά τους να βλάψουν τα ζωάκια είτε πιάνοντας τα άγαρμπα, βάζοντας παραπάνω δύναμη είτε δίνοντας τους λάθος τροφή κ.α..
  Σίγουρα οι προθέσεις σας μπορεί να είναι καλές αλλά μην κάνετε δώρο ζωάκια. Πάντα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε από ειδήμονες που εργάζονται σε καταφύγια, φιλοζωικούς οργανισμούς, κτηνιατρεία και πριν από κάθε απόφαση να έχετε μια σωστή συμβουλή. 
  Τα ζωάκια δεν είναι μόνο για τις γιορτές αλλά για μια ζωή!

forest/bosco/xristina
  

09.12.2015

Πολλές καλημέρες φίλοι μου!! Άλλη μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε!! Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για ο,τι έχουμε και ξεκινάμε με χαμόγελο!! <3 <3




Το απόφθεγμα της ημέρας- Οι άνθρωποι στη ζωή μας..

"Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας είτε για να μας μάθουν είτε για να τους μάθουμε κάτι και φεύγουν την κατάλληλη στιγμή" Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του πορεία στη ζωή. Κάποιες φορές οι δρόμοι μας ενώνονται όχι τυχαία. Είτε μας μαθαίνουν κάτι είτε τους μαθαίνουμε εμείς. Όταν φεύγουν από τη ζωή μας ας κρατήσουμε αυτά που μάθαμε, ας τους ευχηθούμε τα καλύτερα και η ζωή συνεχίζεται!


Το φαγητό της ημέρας- Πατάτες γιαχνί (http://faghta-giagias.blogspot.com/)

 Πατάτες γιαχνί (http://faghta-giagias.blogspot.com/)




Υλικά

•     1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
•    3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
•    3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•    3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
•    1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
•    500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    2 δαφνόφυλλα
•    ρίγανη
•    ½ κούπα ελαιόλαδο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα, τις πατάτες και την πιπεριά.
Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σέλινο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που να σκεπάζει το
φαγητό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη. Το συνοδεύουμε με βαρελίσια φέτα και ελιές.

Το τραγούδι της ημέρας- Jingle Bells ... ho ho ho

Jingle Bells ... ho ho ho

Έρχονται τα Χριστούγεννα.. για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα!