Χαμογέλα.. κι αν όλα σου πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά ;) Smile.. if everything goes wrong keep smiling ;)
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016
Το φαγητό της ημέρας- Χάμπουργκερ σπιτικά(πηγή:http://cookeatup.com/hamburger-spitika/)
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/3 φλ. βρώμη
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 2 κ. σούπας κέτσαπ
- 1 κ. σούπας «Νοστιμιά» ή οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα που να είναι λαχανικά και μπαχαρικά σε σκόνη
- 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σως αγγουρομαγιονέζα…
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 5 πίκλες
Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ντομάτα, μπέικον ελαφρά ξεροψημένο, μουστάρδα, κέτσαπ. Επίσης αντί για σως μπορείτε να βάλετε τζατζίκι ή κάποια άλλη αλοιφή. Ακόμη μπορείτε να βάλετε μαρούλι, τυρί κίτρινο σε φέτες κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Πώς θα τα φτιάξουμε…

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί, ίσα να ανακατωθούν. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα όπως τα κεφτεδάκια. Το κρεμμύδι το λιώνω στο μούλτι. Παλιά όμως όταν ήταν μικρούλες μου ζητούσαν να τα κόψω σε μικρά κομμάτια, για να έχουμε τα λεγόμενα «σκαντζοχοιράκια» που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Αν θέλουμε όλα να έχουν το ίδιο σχήμα, χρησιμοποιούμε το καπάκι από ένα βάζο σαν κουπ πατ και βγαίνουν όλα ομοιόμορφα. Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή σε σχάρα και τα ψήνουμε στο γκριλ στην μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για την σως, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Τρίβουμε τις πίκλες και τις προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Και αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φάμε ένα χάμπουργκερ, ας είναι καλά το YouTube που μας δείχνει ακριβώς τον τρόπο εδώ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)