Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

2/6/2016

Πανέμορφη μέρα και σήμερα και περιμένουμε τα καλύτερα να συμβούν!!!!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Φτώχια..

"Το να ξεπερνάς τη φτώχεια  δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας αλλά πράξη δικαιοσύνης"

Το φαγητό της ημέρας- Η κλασική ταϊλανδέζικη σούπα tom ka kai(πηγή:http://www.olivemagazine.gr/)

Υλικά

  • 400γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. βρασμένο κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε ψιλάκομματάκια
  • 200γρ. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake μουλιασμένα ή φρέσκα, σε φετούλες
  • 1 κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο, μόνο το πράσινο μέρος
  • 2-3 φύλλα λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, σε φυλλαράκια
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη ή απλή
  • 2 κύβους ζωμό κότας ή 1 λίτρο ζωμό από φρέσκο κοτόπουλο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας πάστα κάρι
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 1 κόκκινο φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1 σιτρονέλα πολύ ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Αν κάνετε τη σούπα με γαρίδες, ζεσταίνετε πολύ καλά το γουόκ ή την κατσαρόλα, προσθέτετε το λάδι και τις γαριδούλες με ελάχιστο αλάτι. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό από όλες τις πλευρές και μόλις αλλάξουν χρώμα τις βγάζετε στην άκρη. Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο. 

Ρίχνετε στο γουόκ ή την κατσαρόλα το κάρι, το τζίντζερ, το τσίλι και τη σιτρονέλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το ζωμό, τη ζάχαρη, τα φύλλα λάιμ και τη fish sauce και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το ζωμό να πάρει βράση. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και τα μανιτάρια, τα αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.

Ρίχνετε τις γαρίδες ή το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και τελειώνετε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Το τραγούδι της ημέρας- NEBMA feat. Μαρία Μακρή - Τον έλεγχο χάνω