Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Τελικά, θα πάω για μπάνιο με το σκύλο μου;(πηγή:http://www.tanea.gr/)


Έχουμε τις ομορφότερες παραλίες, απίθανα μέρη σε όλη την Ελλάδα που μπορούμε να κολυμπήσουμε σε καταγάλανα νερά. Οι θάλασσες ανήκουν σε όλους και είναι δικαίωμα όλων μας να απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού δίπλα στο κύμα. Ωστόσο, καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Με απόλυτο σεβασμό λοιπόν προς τους λουόμενους, η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι ναι, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.

-Καταρχήν είναι ξεκάθαρο βάσει νομοθεσίας ότι οι σκύλοι δεν επιτρέπονται μέσα στη θάλασσα, όταν υπάρχουν λουόμενοι.
-Μπορείτε να πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία, αρκεί η παραλία που θα επιλέξετε να μην είναι πολυσύχναστη.
-Φροντίστε να καθίσετε σε ένα σημείο που δεν ενοχλείτε κανέναν, κάτω από μια ομπρέλα και να έχετε μαζί σας ένα μπολ με νερό.
-Επιλέξτε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες που ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος, καθώς οι σκύλοι υποφέρουν στις υψηλές θερμοκρασίες.
- Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε μαζί με το κατοικίδιο σας, να το έχετε δεμένο και να μην το αφήνετε να τρέχει μόνο του και να ενοχλεί τους λουόμενους.
-Καλό είναι να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξετε ότι είναι εμβολιασμένος αν σας ζητηθεί.
- Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο με το σκύλο σας μέσα στη θάλασσα, μπορείτε να το κάνετε αρκεί να μην βρίσκεται κανένας άλλος στην παραλία την ίδια στιγμή. Αν δείτε να έρχεται κόσμος, τότε θα πρέπει να βγείτε έξω και να διατηρήσετε το ζωάκι σας ασφαλισμένο σε τέτοια απόσταση από τους λουόμενους που να μην τους ενοχλεί.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τον Ιούλιο του 2013 με σχετικό αίτημά της, απευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να διευθετηθεί το ζήτημα λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα. Μετά από διαρκή επικοινωνία με την Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης Λιμένων, και διευκρινήσεων που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε πέρυσι  συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη. Σε κλίμα καλής διάθεσης και συνεργασίας, η Π.Φ.Π.Ο. και ο Υπουργός συμφωνήσαν στις προτάσεις που ο ίδιος είχε αναπτύξει, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να δημιουργηθούν παραλίες «Pet Friendly» σε όλη την χώρα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή σε όλα τα Λιμεναρχεία, να καταγράψουν τις παραλίες που προσφέρονται γι' αυτό τον σκοπό. Από το σύνολο των παραλιών θα εξαιρούνται βέβαια οι πολυσύχναστες καθώς και οι παραλίες με αντίτιμο.


30/6/2016


Να έχετε μια υπέροχη μέρα φίλοι μου!!!!!!!

Το απόφθεγμα της ημέρας-

"Οι επιλογές σου να αντανακλούν τις ελπίδες σου και όχι τους φόβους σου"

Το φαγητό της ημέρας- Μπιφτέκια από γαρίδες(πηγή:http://www.yumyum.gr/)



Υλικά (4 μερίδες)

2/3 κιλού γαρίδες μεγάλες 
1 κουτάκι καβουρόψιχα 
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 
3 κουταλιές μαγιονέζα 
1 φλιτζάνι ψίχουλα 
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 
αλάτι πιπέρι 
ταμπάσκο

Εκτέλεση

Βραστέ τις γαρίδες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βαλτέ τις γαρίδες με την καβουρόψιχα, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Προσθέστε την μαγιονέζα, το αυγό και τα ψίχουλα και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι κι όσο ταμπάκο θέλετε και σχηματίστε κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά απ όλες τις μεριές. Στραγγιστέ τα σε χαρτί και σερβίρετε με λαχανικά.

Το τραγούδι της ημέρας- Poios Gia Sena - Eleni Alexandri feat. Thirio