Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Η περίοδος στα θηλυκά σκυλιά(πηγή:http://www.newsbeast.gr/)


Ο κύκλος περιόδου στις σκυλίτσες είναι... μυστήριο για πολλούς ιδιοκτήτες! Πότε έρχεται η περίοδος, πόσο κρατά, πώς θα το καταλάβετε και τι πρέπει να κάνετε;
Η πρώτη περίοδος στο θηλυκό σκυλί έρχεται στην ηλικία των 6 έως 12 μηνών. Τα μικρόσωμα σκυλιά εμφανίζουν νωρίτερα περίοδο ενώ τα μεγαλόσωμα αργούν περισσότερο και μπορεί να έχουν περίοδο για πρώτη φορά ακόμα και στον 2ο χρόνο ζωής τους.
Ένα μη στειρωμένο θηλυκό σκυλί θα έχει περίοδο κάθε 6-8 μήνες ή πιο γενικά, δύο φορές το χρόνο.
Η περίοδος στα θηλυκά σκυλιά κρατά 2 με 3 εβδομάδες αν και σε μερικά σκυλιά μπορεί να κρατά μόνο 1 εβδομάδα ή σε άλλα 4 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, θα παρατηρήσετε το αιδοίο του ζώου να είναι πρησμένο και θα υπάρχει αίμα που πολλές φορές ''αφήνεται'' στο πάτωμα. Τα περισσότερα σκυλιά γλύφονται στο σημείο για να καθαριστούν.
Τι πρέπει να προσέχετε όταν η σκυλίτσα είναι σε οίστρο
Θα πρέπει να προσέχετε πολύ τη σκυλίτσα όταν έχει περίοδο, καθώς μπορεί να ζευγαρώσει και να μείνει έγκυος. Τα θηλυκά με περίοδο έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, που συνήθως δεν είναι αντιληπτή από τους ανθρώπους η οποία «τρελαίνει» και προσελκύει τα αρσενικά σκυλιά.
Δεν μπορείτε να αφήσετε τη σκυλίτσα στην αυλή ή στο κήπο, αφού θα μαζευτούν σίγουρα αδέσποτα αρσενικά σκυλιά ή αρσενικά σκυλιά από τα γύρω σπίτια που θα το σκάσουν, με κίνδυνο να χαθούν ή να τραυματιστούν μεταξύ τους.
Τα αρσενικά δίνουν μάχες μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ζευγαρώσουν. Επίσης, πρέπει να προσέχετε όταν βγάζετε βόλτα τη σκυλίτσα σας. Μπορεί να σας ακολουθήσει κάποιο αρσενικό σκυλί. Μην την πηγαίνετε στο πάρκο και εκεί που ξέρετε ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους, γιατί θα δημιουργηθεί ένταση.
Έχετε τη σκυλίτσα πάντα με λουρί και μην την αφήνετε με αρσενικά σκυλιά για να αποφύγετε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Το αίμα από την περίοδο μπορεί να λεκιάσει τα χαλιά σας ή άλλες επιφάνειες. Μπορείτε να περιορίσετε το σκυλί σε έναν χώρο όσο έχει περίοδο ή να της φορέσετε ειδικό «βρακάκι»' με σερβιέτα ή βαμβάκι. (Μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στα pet shops). Με αυτό το τρόπο θα μπορεί να κάθεται παντού και να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι, χωρίς να αφήνει λεκέδες.
Μόνιμη λύση εφόσον δεν σκοπεύετε να ζευγαρώσετε το σκυλί και δεν έχετε διαθέσιμες οικογένειες για τα κουτάβια του είναι η στείρωση. Πολλοί κτηνίατροι προτείνουν να εμφανιστεί η πρώτη περίοδος του σκυλιού και αφου ολοκληρωθεί, να γίνει η στείρωση.
Βέβαια, οι σύγχρονες απόψεις λένε ότι δεν υπάρχει ιατρικός λόγος που να το επιβάλλει αυτό και μάλιστα αν το σκυλί στειρωθεί πριν την πρώτη περίοδο, μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο μαστών. Επίσης, δεν μπορεί να μείνει έγκυος και δεν υπάρχει κίνδυνος όταν συνυπάρχει με αρσενικά σκυλιά. Συζητήστε το με τον κτηνίατρο σας ώστε να σας κατατοπίσει.
Πηγή: adespoto.gr

14/7/2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Ζούμε το τώρα και αφήνουμε ελεύθερο το χθες!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Μόρφωση..


"Παιδεία δεν είναι να μαθαίνεις γεγονότα αλλά να εκπαιδεύσεις το μυαλό να σκέφτεται"

Το φαγητό της ημέρας- Κολοκυθάκια γεμιστά, αβγολέμονο(πηγή:http://www.athinorama.gr/)


Υλικά
10-12 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό
1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 αβγά
3/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό)
Αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα (προαιρετική)
Παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από τις δύο άκρες. Με το ειδικό εργαλείο ή ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό, το οποίο κρατάμε. Αλατίζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε όρθια σε πλατιά, βουτυρωμένη κατσαρόλα που να τα χωράει σε μια σειρά, αν και δεν πειράζει να μπουν μερικά από πάνω. Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, τα μυρωδικά, 1/2 φλιτζ. τσαγιού από τη σάρκα των κολοκυθιών, ψιλοκομμένη, ένα ασπράδι από τα αβγά ελαφρά χτυπημένο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι 1 εκ. πριν από το τελείωμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 1 ώρα - ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το ρύζι. Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο, χτυπάμε το ασπράδι να αφρατέψει ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουτ. σούπας νερό, προσθέτουμε το ασπράδι, χτυπώντας και, σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, χτυπώντας συνέχεια και γρήγορα. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να αναμειχθεί. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα, ανακινώντας αρκετές φορές την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια περιχυμένα με αβγολέμονο και το υπόλοιπο σε μπολ. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη πάπρικα. 

Το τραγούδι της ημέρας- Vegas - Θέλω Να Ξαναρχίσω | Vegas


Το κείμενο της Τετάρτης- Μικρά tips για να τα προλαβαίνεις όλα!(πηγή:http://www.womenonly.gr/)


Πετυχαίνεις πάντα να τελειώνεις τις δουλειές σου εμπρόθεσμα; Αν όχι ίσως να έχεις θέμα με τη διαχείρηση του χρόνου σου. Μάθε πώς θα το κάνεις εύκολα κι αποτελεσματικά. 
Η διαχείρηση του χρόνου είναι μια ικανότητα που βελτιώνεται με την εξάσκηση. Μάθε πώς θα βελτιωθείς, μένοντας πιστή στις προθεσμίες και κάνοντας τη ζωή σου λιγότερο αγχωτική. 

Διαχείριση χρόνου:

Απλά βήματα για να τα καταφέρεις

1. Οργανώσου από την προηγούμενη ημέρα 

Κάνε λίστα όλων των εργασιών που πρέπει να εκπληρώσεις για να μην πελαγώσεις. Είτε πρόκειται για τις δουλειές του σπιτιού ή επαγγελματικά καθήκοντα, το παν είναι η οργάνωση. 

2. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Δες τι πρέπει να ολοκληρωθεί και μέχρι πότε, αλλά να θυμάσαι πως δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μαζί. Βάλε σειρά λοιπόν, ιεράρχησε και ξεκίνα... 

3. Επικεντρώσου σε μια δουλειά κάθε φορά

Στη συνέχεια κι ενώ έχει ήδη κάνει πρόοδο ή έχεις ολοκληρώσει την προηγούμενη εργασία, προχώρα στην επόμενη. To multitasking μερικές φορέ φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

4. Ξέρεις από διαχείρiση κρίσεων;

Μάθε να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις περιστάσεις και να αλλάζεις   το πρόγραμμα ανάλογα με το τι προκύπτει. Να θυμάσαι πως ακόμη κι αν μείνεις πιστή στη λίστα σου, αναποδιές προκύπτουν συχνά. Όταν κάτι πάει στραβά, μην αγχωθείς αλλά αναπροσάρμοσε το πρόγραμμά σου. 

5. Μη φοβάσαι την ανάθεση

Αν ο χρόνος πιέζει υπερβολικά κι έχεις τη δυνατότητα να αναθέσεις κάποιο κομμάτι της εργασίας σε κάποιο συνάδελφο ή μέλος της οικογένειας που προσφέρθηκε (σε περίπτωση που μιλάμε για το νοικοκυριό), μη φοβηθείς να το κάνεις. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη σου. 

Το φαγητό της ημέρας- Μπάμιες με κοτόπουλο(πηγή: http://cookeatup.com)

Οι μπάμιες με κοτόπουλο, μαγειρεμένες μέσα στον πεντανόστιμο ζωμό του, μας δίνουν ένα από τα πιο γευστικά πιάτα του καλοκαιριού! Είμαι σίγουρη βέβαια ότι πολλοί θα διαφωνήσουν γιατί η μπάμια είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, με φανατικούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Αυτούς τους δεύτερους δεν θα προσπαθήσω να τους πείσω απαριθμίζοντας τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες της σε σχέση με άλλα λαχανικά, για τον απλό λόγο ότι αν κάτι δεν σου αρέσει δεν το τρως, τελεία και παύλα. Το μόνο που θα πω είναι ότι αν τις μαγειρέψεις σωστά και όμορφα μπορούν να σε καταπλήξουν. Γιατί η μπάμια φίλοι μου δεν αντέχει την κακομεταχείρηση. Θέλει παραχάιδεμα και γλυκομίλημα για να συγκλονίσει!

Τι θα χρειαστούμε…

  • 3 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 500 γρ. μπάμιες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά προαιρετικά
  • 2 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κ. σούπας πελτέ
  • 1/2 φλ. μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγη ζαχαρίτσα προαιρετικά αν οι φρέσκες ντομάτες είναι λίγο ξινούτσικες

Πώς θα το φτιάξουμε…

Κοτόπουλο με μπάμιες
Πλένουμε καλά τις μπάμιες μέσα σε μπόλικο νερό με απαλές κινήσεις. Τις βγάζουμε να στραγγίξουν και κόβουμε προσεκτικά το κοτσανάκι που βρίσκεται στο πάνω μέρος. Καλά είναι να κοπεί κωνικά όπως στην φωτογραφία γιατί αν την κόψουμε ίσια και χαμηλά θα ανοίξουν τρυπούλες και θα βγει η κόλλα της μπάμιας, αυτό δηλαδή που αποτρέπει τον κόσμο από το να τις φάει. Αν πάλι την κόψουμε ίσια και ψηλά, χρειάζεται περισσότερο χρόνο βρασίματος απ΄ότι το υπόλοιπο μέρος της μπάμιας και ίσως πάλι να έχουμε το ίδιο δυσάρεστο αποτέλεσμα γιατί διακινδυνεύουμε να λιώσει η μπάμια. Οπότε καλύτερα να διαθέσουμε λίγο περισσότερο χρόνο και να τις περιποιηθούμε όπως πρέπει. Αν τώρα καταλάθος κόψουμε πιο βαθιά και φανούν οι τρυπούλες της μπάμιας, καλύτερα να την πετάξουμε.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Αφού τις καθαρίσουμε, τις πασπαλίζουμε με 1 κ. γλυκού αλάτι, τις ραντίζουμε με 3 κ. σούπας ξύδι, τις ανακατεύουμε απαλά και τις αφήνουμε να σταθούν γύρω στην μια ώρα.
Για να τις μαγειρέψουμε υπάρχουν διάφορες επιλογές ανάλογα με το γούστο του καθενός είτε στην κατσαρόλα είτε στο φούρνο είτε και συνδυαστικά. Εγώ θα σας δείξω τον τρόπο που μας αρέσει περισσότερο αλλά και μια μικρή παραλλαγή για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε στο λάδι που ροδίσαμε το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Όταν μαλακώσουν, ξαναβάζουμε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε αλλά μην ξεχάσετε ότι και στις μπάμιες έχουμε ήδη βάλει αλάτι οπότε προσεκτικά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ζουμάκι τις μπάμιες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται έτσι ώστε οι μπάμιες να είναι σκεπασμένες. Από δω και πέρα δεν ανακατεύουμε με κουτάλα σε καμία περίπτωση. Απλά κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε τις μπάμιες σε χαμηλή θερμοκρασία και προσέχουμε το ζουμάκι. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο λίγο και συχνά ώστε το φαγητό να μελώσει και να μην στεγνώσει. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε αν χρειάζεται.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Όταν οι μπάμιες μαλακώσουν, έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να ξαναβάλουμε τα μπουτάκια πάλι μέσα στην κατσαρόλα προσεκτικά μην χαλάσουμε τις μπάμιες, 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό. Η άλλη είναι να ψήσουμε τα μπουτάκια στο γκριλ για να ξεροψηθεί η πέτσα.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Σερβίρουμε το ξεροψημένο μπουτάκι και συνοδεύουμε με τις μπάμιες.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Για λίγο πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μπουτάκια. Τα γυρνάμε στο λαδάκι πολύ λίγο, ίσα να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ασπρίσει το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Προσθέτουμε την σάλτσα και συνεχίζουμε κανονικά όπως πριν.
Κοτόπουλο με μπάμιες
Όταν μαλακώσουν οι μπάμιες ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια λίγο πριν το αποσύρουμε.