Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή και υγεία- Άσκηση και υγεία(http://www.bestrong.org.gr/)

 Άσκηση και υγεία(http://www.bestrong.org.gr/)




Κάθε μέρα η αναζήτηση για εξωτερική ομορφιά και καλοσχηματισμένο κορμί γίνεται πιο επιτακτική. 

Παρότι η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης με στόχο την δημιουργία καλλίγραμμων κορμιών και ομορφιάς έχει προχωρήσει αρκετά, στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική άσκηση. 

Επιστημονικές αποδείξεις επιβεβαιώνουν ότι η καλύτερη μέθοδος για να επιτύχεις την φυσική κατάσταση που επιθυμείς είναι χωρίς αμφιβολία η συχνή άσκηση και προπόνηση. 

Μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα με την καθημερινή άσκηση εκτός από την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. 

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι ο φτηνότερος τρόπος εξασφάλισης και θωράκισης της υγείας σου εφόρου ζωής! Μέσω της άσκησης επιτυγχάνουμε τα εξής:
  • H άσκηση αμβλύνει και καταπραΰνει πολλά προβλήματα υγείας. Η άσκηση μειώνει την πιθανότητα δημιουργίας υπέρτασης, καρκίνο του παχέος εντέρου και διαβήτη. Βοηθάει επίσης άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας να βελτιώσουν τις αντοχές τους και την μυϊκή τους δύναμη.
  • Η άσκηση βελτιώνει την αίσθηση υγείας. Μετά από συνεχείς έρευνες αποκαλύφτηκε ότι το να έχεις καλή φυσική κατάσταση δεν βοηθάει μόνο στην παράταση της ζωής αλλά βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής. Επίσης δεν βοηθάει μόνο στο να διαθέτεις περισσότερη ενέργεια αλλά με καθημερινή άσκηση βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και η ικανότητα να ανταπεξέλθεις στο άγχος και την πίεση.
  • Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα υγείας. Η άσκηση μειώνει την πιθανότητα να πεθάνεις από φράξιμο των κεντρικών αρτηριών της καρδιάς. Μελέτες δείχνουν πως τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινής άσκησης μπορεί να μειώσει δραστικά των αριθμό των ατόμων που θα πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης η άσκηση ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ελαφριές ασθένειες και μειώνει την πιθανότητα των ατυχημάτων κατά την διάρκεια ενασχόλησης με κάθε είδους άθλημα.
  • Η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει από την κατάθλιψη. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διώξετε την μελαγχολία είναι η άσκηση. Έρευνες έδειξαν ότι σε περιπτώσεις από ελαφριάς έως μέτριας μορφής μελαγχολία η τακτική φυσική άσκηση είναι το ίδιο αποτελεσματική με την ψυχοθεραπεία. Άλλο ένα πλεονέκτημα της άσκησης είναι η βελτίωση της όρεξης σε αυτούς που δεν πεινάνε και ή μείωση της όρεξης σε αυτούς που έχουν την τάση να τρώνε όταν βρίσκονται κάτω από στρες.
  • Με την άσκηση μπορούν να αποκαλυφτούν διάφορες διαταραχές του ανθρώπινου σώματος. Επαγγελματίες αλλά και περιστασιακοί αθλητές που γνωρίζουν ή έχουν μάθει πολύ καλά το σώμα τους μπορεί να προσέξουν αλλαγές στις επιδόσεις τους, κάτι που συχνά μπορεί να υποδείξει εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι αλλαγές μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα αλλά μπορεί και να επισημαίνουν προβλήματα όπως αναιμία και καρδιακά προβλήματα.
  • Η άσκηση προλαμβάνει την πρόωρη εκφύλιση καθυστερώντας τις διαδικασίες της φυσικής βιολογικής φθοράς. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα που ασκούνται και συγκεκριμένα με αερόβιες δραστηριότητες έχουν ένα βιολογικό ξανάνιωμα 10 με 15 χρόνια, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους τη σωματική άσκηση.

25.12.2015

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία και πολύ αγάπη!! Να προσέχετε τον εαυτό σας και να περνάτε τέλεια!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ο εαυτός μας..

" Ανταγωνίσου τον εαυτό σου οχι τους άλλους" Κοίτα να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος, να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και να εξελίσσεσαι. Να χαίρεσαι με την επιτυχία των άλλων και να πιστεύεις στον εαυτό σου!


Το φαγητό της ημέρας- ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!(http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/)

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!(http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/)




ΥΛΙΚΑ
2.500 κιλα αγριογουρουνο κομμενο σε μεριδες
2 κρεμμυδια λιωμενα στο μουλτι
4 σκ.σκορδο ψιλοκομμενες
10 κοκους μπαχαρι
3 φυλλα δαφνης
6 καρφακια γαρυφαλλο
Αλατι
Πιπερι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3/4 κρασοποτηρου ουισκι
3 νεροποτηρα ζεστο νερο
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
1/3 κρασοποτηρου πετιμεζι
Τον χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
Τον χυμο απο 1 λεμονι
3 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
1/2 φλ.τσαγιου ξυδι
9 ακτινιδια κομμενα σε φετες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,και το τοποθετουμε σε ταπερ που να κλεινει.
Ριχνουμε το ξυδι,και τα καθαρισμενα και κομμενα ακτινιδια και ανακατευουμε καλα.Κλεινουμε με το καπακι και το αφηνουμε στο ψυγειο ολο το βραδυ,η'μια ημερα ολοκληρη οπως εκανα εγω.

Την αλλη μερα αφαιρουμε τα ακτινιδια και τοποθετουμε το κρεας επανω σε απορροφητικο χαρτι,να στεγνωσει εντελως.Βαζουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας
να σωταριστει πολυ πολυ καλα να πιασει μια κρουστα σε σκουρο χρωμα..εδω πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε.
Κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το ουισκι,περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ,ριχνουμε τα μυρωδικα μας,προσθετουμε το ζεστο νερο.Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει για 2 περιπου ωρες.5 λεπτα πριν το τελος του βρασμου ριχνουμε το αλατι Βαζουμε σε σεικερ τα υλικα για το δεσιμο της σαλτσας,τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στο φαγητο.Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου,το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις και σβηνουμε το ματι.Το συνοδευουμε με πουρε,ρυζι η'με πατατουλες φουρνου.Εγω εψησα μινι πατατουλες με χυμο απο πορτοκαλι,λεμονι,μουσταρδα,σκορδακι αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και συνοδεψαν τελεια το κρεας μας.Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!

Το τραγούδι της ημέρας- Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone

Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone

Χρόνια πολλά με ένα επίκαιρο τραγούδι!!