Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Το βιβλίο του μήνα- Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ(πηγή:http://www.psichogios.gr/)


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια, διάσημη συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κάνει την υπέρβαση και αποφασίζει να εμπλακεί σε μια ιστορία ανώτερη από τις δυνάμεις της. Οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις δε ρίχνουν κανένα φως και όλες οι έρευνες οδηγούν στο μηδέν. Η Γαλάτεια δεν ξέρει αν υπάρχει καν δολοφόνος ή αν όλα όσα υποψιάζεται ο γιος της και η μητέρα της κοπέλας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι…

13/6/2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Το τώρα είναι η πιο σημαντική στιγμή και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Η αλλαγή..

"Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο"


Το φαγητό της ημέρας- Γιουβαρλάκια με γιαούρτι και αρωματικά(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • φλούδες λεμονιού
  • 1 - 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθο 
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια μας ανακατεύοντας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι, τον κιμά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και 3 - 4 φλούδες από ένα λεμόνι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας (περίπου 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους. 
  • Αφού βράσουν αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε 3 κ.σ. από το ζωμό που έχουν βγάλει τα γιουβαρλάκια μας σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μπολ μαζί με το νόστιμο ζουμάκι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Το τραγούδι της ημέρας-Enrique Iglesias - DUELE EL CORAZON ft. Wisin