Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- Οι προκλήσεις της ζωής..

 Άλλοι τις λένε δυσκολίες και τις αποφεύγουν και άλλοι προκλήσεις και τις αντιμετωπίζουν,τις βλέπουν θετικά και έχουν την πεποίθηση ότι κάθε εμπόδιο για καλό!
 Με το που ερχόμαστε στη ζωή μέρα με τη μέρα μαθαίνουμε πράγματα, μαθαίνουμε τόσο το εξωτερικό περιβάλλον όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό!
 Κατά την ενηλικίωσή μας οι προκλήσεις αυξάνονται. Παίρνουμε καθημερινά αποφάσεις είτε απλές είτε πιο σημαντικές που θα καθορίσουν τη ζωή μας. Από το τί θα φάμε, πώς θα ντυθούμε  μέχρι το αν και τί θα σπουδάσουμε, που θα εργαστούμε.. όλα είναι προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις.
 Άλλες προκλήσεις που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε είναι τα απρόοπτα. Όταν βγαίνουμε στη ζωή θα συναντήσουμε απρόοπτα. Γεγονότα δηλαδή που δεν τα είχαμε προβλέψει και που ενδεχομένως να ανατρέψουν τα σχέδιά μας. Ανεργία, χωρισμός, θάνατος.. όλα αυτά είναι απρόοπτα και μπορεί να συμβούν. Εκεί μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις μας. Γινόμαστε πιο δυνατοί.
 Δύσκολοι άνθρωποι, είναι πρόκληση να τους αντιμετωπίσεις. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση να αντιμετωπίσεις την αδυναμία του να πέσεις στο επίπεδό τους.. Αλλα και σε αυτήν την περίπτωσή μαθαίνεις τα όρια σου, δηλαδή που αξίζει και που όχι να ασχολείσαι.  Και το σημαντικότερο είναι το ότι μαθαίνουμε να έχουμε αυτοέλεγχο, είναι σημαντικό μάθημα και αυτό.
 Πρόκληση μπορεί να είναι και οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας, της εργασίας, της οικογενειακής ζωής. Δεν είναι δυσκολίες αλλά προκλήσεις. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ξέρουμε ότι κι αν ακόμα όλα δεν πήγαν τέλεια εμείς προσπαθήσαμε. Είναι ένα ακόμα σημαντικό μάθημα που μας δίνουν αυτές οι προκλήσεις, ποτέ δεν τα παρατάμε.
 Οι προκλήσεις είναι μέσα στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που βρίσκονται στο δρόμο μας γιατί μας βοηθάνε να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Όταν λοιπόν έρχεται μια πρόκληση στη ζωή μας δεν απελπιζόμαστε ούτε το βάζουμε κάτω. Αντίθετα χαμογελάμε, κλείνουμε το μάτι στη ζωή γιατί ξέρουμε οτι είναι για καλό και οτι θα τα καταφέρουμε. Πάντα είμαστε κερδισμένοι γιατι με τις προκλήσεις είτε νικάμε είτε μαθαίνουμε!

bosco/forest/xristina

6.1.2016

Άλλη μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε!! Καλημέρα σε όλους!! Μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι καθρέφτης μας... χαμογελάστε της και θα σας χαμογελάσει!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Η δύναμη του αύριο..

"Ο πόνος του σήμερα είναι η δύναμη του αύριο" Ο,τι κι αν κάνεις σήμερα, όσο κουραστικό και δύσκολο να φαίνεται, θα σε γεμίσει εμπειρίες, θα βελτιώσει τις ικανότητες σου και θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο!


Το φαγητό της ημέρας- Λαζάνια με κιμά στο φούρνο(http://www.dinanikolaou.gr/)


Υλικά:

Για 6 μερίδες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
500 γρ. ανάμεικτος κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός), από ελιά ή σπάλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
400 γρ. ετοιμη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr
λίγη ξερή ρίγανη
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 φύλλα λαζάνια
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Για την κρέμα
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
5 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 κουτάκι Ζωμός Σπιτικός Knorr Λαχανικών ή Βοδινού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, τα καρότα και τον κιμά, για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας καλά και προσθέτω τη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr, τη ρίγανη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύω για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και αποσύρω από τη φωτιά.
Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω το ζεστό γάλα και το Ζωμό Knorr Σπιτικός Λαχανικών ή Βοδινού, ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Μαγειρεύω την κρέμα για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς  και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
Συναρμολόγηση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
Ρίχνω τα 3/4 της κρέμας στον κιμά και ανακατεύω καλά. Λαδώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο και βαθύ μέτριο ορθογώνιο ταψί και το πασπαλίζω με τη μισή τριμμένη φρυγανιά. Στρώνω μια στρώση από λαζάνια και αδειάζω επάνω το μισό μείγμα κιμά. Σκεπάζω ξανά με λαζάνια, απλώνω και τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζω με τα υπόλοιπα λαζάνια. Τέλος, καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα που άφησα κατά μέρος. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνω το φαγητό για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Το αφήνω να κρυώσει λίγο, το κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.




Το τραγούδι της ημέρας- Filoi Gia Panta - Party Kalokairino


Τί ωραίο, αισιόδοξο τραγούδι είναι αυτό...