Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κείμενο της Τετάρτης- Αποδοχή, όχι κριτική

 

   Ο άνθρωπος γεννιέται τέλειος, δεν γίνεται. Και με αυτή τη φράση ξεκινάω το κείμενο της Τετάρτης. 
  Είμαστε τα πρότυπα που έχουμε στο μυαλό μας.
 Αυτά τα πρότυπα καλλιεργήθηκαν μέσα μας από μικρή ηλικία. Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από αυτά τα πρότυπα όταν έχουν εμποτιστεί στην ψυχή μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε τότε θα είμαστε ελεύθεροι και θα δούμε την αξία μας. Δεν είμαστε η αρνητική κριτική των γονιών μας ή το αν εργαζόμαστε ή η προσωπική μας κατάσταση ή τα πτυχία μας ή η οικονομική μας κατάσταση. Είμαστε μοναδικοί, γεμάτοι αγάπη, άξιοι, ικανοί, χρήσιμοι ούτως ή άλλως. Έτσι γεννηθήκαμε και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε η δική μας κριτική ούτε των άλλων. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.
  Αλλάζουμε λοιπόν τα πρότυπα που έχουμε στο μυαλό μας και αλλάζει και η ζωή μας.
  Οι άλλοι είναι καθρέφτες του εαυτού μας. 
  Κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους είναι κάτι που μας ενοχλεί και στον εαυτό μας... Όταν κάποιος άνθρωπος στη ζωή μας μας ενοχλεί και τον κριτικάρουμε τότε δεν έχει έρθει τυχαία στη ζωή μας. Γνωρίζοντας ότι οι άλλοι είναι καθρέφτης του εαυτού μας τότε πρέπει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που μπήκαν στη ζωή μας. Μας δείχνουν που πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και ποια πρότυπα που κουβαλάμε από το παρελθόν πρέπει να αφήσουμε ελεύθερα, να βγουν από μέσα μας. 
  Όταν αποδεχτούμε τους άλλους σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και τον εαυτό μας και το αντίστροφο.
  Η κατανόηση και όχι η κριτική είναι η αντίδραση που καλό θα ήταν να έχουμε.
 Δεν Ξέρουμε τί παρελθόν έχει ο καθένας, τί έχει περάσει, πώς έχει μεγαλώσει. Το να κριτικάρουμε καμιά φορά φαίνεται να είναι το πιο εύκολο γιατί έτσι μας έμαθαν άλλα είναι και το πιο καταστροφικό. Η κριτική δεν προσφέρει τίποτα παρά αναπαράγει επιπλέον κριτική. Αποδοχή λοιπόν και κατανόηση. Η αλλαγή ας ξεκινήσει από εμάς. 
  Ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που δεν κριτικάρει αλλά αποδέχεται τον εαυτό του και τους άλλους. 
   Εμείς επιλέγουμε τις σκέψεις μας.
  Επιλέγουμε να είμαστε θετικοί, να αισθανόμαστε ασφαλείς και ευγνώμονες για ότι μας συμβαίνει στη ζωή μας. Επιλέγουμε να κάνουμε σκέψεις αγάπης, αποδοχής, χαράς, κατανόησης, ευγένειας, καλοσύνης, φιλίας. 
 Η θετικές σκέψεις οδηγούν σε μια θετική ζωή.
 Όλα αυτά θέλουν καθημερινή δουλειά. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουμε στο μυαλό μας τα πρότυπα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει. Είναι παρόλα αυτά εφικτό. Άλλωστε με το να αποδεχτούμε την αξία μας αποδεχόμαστε την πραγματικότητα. Η ίδια η φύση μας έκανε άξιους, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το συνειδητοποιήσουμε.

Η ταινία του μήνα- Sweet November

 Sweet November




"Sweet November"(γλυκός Νοέμβρης).. μόνο και μόνο από τον τίτλο θα έπρεπε να την προτείνω το Νοέμβρη και όχι Δεκέμβρη.. κι όμως είναι μια ταινία για όλες τις εποχές! Είναι μια κοινωνικορομαντική ταινία! Πόσο πεζή και "αποστειρωμένη" μπορεί να έχουμε κάνει την καθημερινότητά μας γιατί δίνουμε βάση στα επιφανειακά κι όχι στα ουσιώδη..! Είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε ο,τι ηλικία, φύλο, κατάσταση κι αν είστε! Η σκηνοθεσία, η μουσική που έχει επιλεχθεί, η ερμηνεία των ηθοποιών θα σας ταξιδέψουν και θα σας κάνουν να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι! Μια ταινία που θα ζεστάνει τις καρδιές σας!

16.12.2015

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους!! Μην σταματάτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να χαίρεστε την κάθε μέρα!!




Το απόφθεγμα της ημέρας- νέα μέρα, νέα αρχή..

"Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή, μια νέα ευκαιρία" Ο,τι κι αν έγινε στο χθές ανήκει εκεί.. μην το κουβαλάς στο σήμερα! Ξεκίνα με αισιοδοξία γιατί σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου!




Το φαγητό της ημέρας- Φακόρυζο (http://faghta-giagias.blogspot.com/)


Φακόρυζο (http://faghta-giagias.blogspot.com/)

Μια συνταγή που θυμίζει Κύπρο...



Υλικά

•    1 φλυτζ. τσαγιού φακές
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ρύζι, μακρύκοκκο
•    2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•    2 φύλλα δάφνης
•    1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    κύμινο ή κόλιαντρο
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
•    ξύδι ή λεμόνι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, τόσο που να τις καλύπτει και τις βράζουμε για 3' -  4'. 
Έπειτα τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με αρκετό νερό.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15' με 20', ανάλογα πόσο βραστερές είναι. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 4' - 5' λεπτά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, που έχουμε ψιλοκόψει, μέχρι να γίνουν διάφανα. 
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1' - 2', μέχρι να λαδωθεί όλο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό του μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, 1 - 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό, αν χρειάζεται, το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 20' - 25' λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει και να πιει το ζουμί του.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει, ειδικά προς το τέλος του βρασίματος.

Σερβίρουμε με αρκετό ξύδι ή λεμόνι.

Μερίδες: 5

Το τραγούδι της ημέρας- MIDENISTIS feat. DEMY - Μια Ζωγραφιά

MIDENISTIS feat. DEMY - Μια Ζωγραφιά

Υπέροχο τραγούδι για να ξεκινήσει η Τετάρτη μας!!! <3