Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ταινία του μήνα- Forrest Gump


Αν θέλετε να δείτε μια ταινία με εκπληκτικό σενάριο, φοβερούς ηθοποιούς, εξαιρετικά σκηνικά και μουσική τότε σας προτείνω το Forrest Gump! Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε τη ζωή του με πολλές δυσκολίες κυρίως λόγω ανατομικών προβλημάτων και λόγω της μέτριας ευφυίας του. Η γαλούχηση και η στήριξη από τη μητέρα του καθώς και η αθωότητα, η αφέλεια, η όρεξη του για ζωή και η τόλμη του,  του χάραξαν μια λαμπρή πορεία και μια απρόσμενα επιτυχημένη ζωή. Περνάει υπέροχα μηνύματα και είναι απολαυστική μιας και η σκηνοθεσία είναι εκπληκτική! 



Φιλοζωική Πέμπτη- Κατοικίδιο πτηνό!



Το να πάρουμε ένα πτηνό ως κατοικίδιο μπορεί να μας φαίνεται απλή υπόθεση αλλά θέλει κάποια ενημέρωση πρώτα.
 Για εξειδικευμένες πληροφορίες πάντα ενημερωνόμαστε από κτηνίατρο!
 Οι παπαγάλοι όπως και άλλα πτηνά που μπορεί να πάρουμε για κατοικίδια έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Μαθαίνοντας αυτές τις ανάγκες τους προσφέρετε καλύτερη ζωή. 
 Κατ αρχάς πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πτηνά δεν είναι διακοσμητικά, αντίθετα είναι έξυπνα, κοινωνικά και απαιτητικά. 
 Η φροντίδα τους διαφέρει από τη φροντίδα άλλων κατοικίδιων. Μια πρώτη συμβουλή είναι να τα αφήνεις να πετάνε. Το ιδανικό είναι να τους φτιάξεις ένα πτηνοδωμάτιο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό άφηνε τα ελεύθερα, με επιτήρηση σε κάποιο δωμάτιο με την προϋπόθεση να είσαι παρόν και να έχεις κλειστά παράθυρα και πόρτες. Τα πτηνά έχουν την τάση να μασάνε τα πάντα, καλώδια, τοίχους, έπιπλα, κεριά.. πρέπει να τα επιτηρείς γιατί αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία τους. 
 Μια άλλη παρότρυνση είναι να μην τους κουρέψεις τα φτερά. Ολόκληρη η φυσιολογία των πτηνών είναι φτιαγμένη για να πετάνε. Αν τους κουρέψεις τα φτερά τους στερείς το συναίσθημα της ασφάλειας και το να νιώθουν φυσιολογικά. 
 Επίσης θα πρέπει να το πηγαίνεις στον κτηνίατρο μια φορά το χρόνο. Δεν γνωρίζουν όλοι οι κτηνίατροι πολύ καλά τα πτηνά γι αυτό ψάξε να βρείς κάποιον που να είναι πιο ειδήμων. 
  Κάτι άλλο που καλό θα ήταν να κάνεις είναι να πάρεις πάνω από ένα, θα κάνουν παρέα και θα τους κάνει καλό. 
 Σχετικά με τη διατροφή τους εκτός από τα σπόρια του εμπορίου τρώνε και φρούτα και λαχανικά. 
 Τέλος πάρε ένα όσο το δυνατόν μεγάλο κλουβί που να χωράει εκτός από τα βασικά νερό, φαΐ, ασβέστη, καλό θα είναι να του βάζεις καθρέφτη, παιγνίδια και άλλα που θα τα προμηθευτείς από pet shop. 
 Ελπίζω να σε κατατόπισα αρκετά. Σε ο,τι έγραψα πήρα πληροφορίες απο τη σελίδα http://www.humanesociety.org/

bosco/forest/xristina

22.1.2016

Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα είναι Παρασκευή αλλά θα βάλω το κείμενο της "φιλοζωικής Πέμπτης" μιας και χθες έβαλα το κείμενο "Παρασκευή και υγεία"!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα γιατί το αξίζετε!!



Το απόφθεγμα της ημέρας- Ξεκούραση..

"Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί" Η ξεκούραση ανοικοδομεί το σώμα σου, το μυαλό σου, σου δίνει ενέργεια, σου φτιάχνει τη διάθεση.. όσο απασχολημένος κι αν είσαι κάνε δώρο στον εαυτό σου κάποιο χρόνο να αδειάσει το μυαλό σου και να χαλαρώσεις!


Το φαγητό της ημέρας- Κυπριακή φλαούνα(http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/)




Η φλαούνα είναι το χαρακτηριστικότερο πασχαλινό έδεσμα που παρασκευάζεται και καταναλώνεται σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά της Κύπρου. Η γέμισή της, ο φωκός όπως λέγεται, ετοιμάζεται 4-5 ώρες νωρίτερα ή από το προηγούμενο βράδυ. Ζυμώνεται με παραδοσιακό προζύμι, αυγά και τυρί, ενώ προαιρετικά προστίθενται σταφιδάκια.  


Υλικά
Για τη ζύμη:
2 κιλά αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μέχλεπι, μαστίχα, γλυκάνισο (κοπανισμένα καλά)
2 φλιτζάνια λάδι
Προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών)
Γάλα χλιαρό για το ζύμωμα

Για το φωκό (γέμιση):

2 κιλά τυρί φλαούνας και χαλούμι
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
~12 αυγά
1 κομμάτι προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών)
Μαστίχα, μέχλεπι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζάνι σταφιδάκια (προαιρετικά)

Για επάλειψη:
2-3 αυγά κτυπημένα
Σησάμι


Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις φλαούνες ετοιμάζουμε το φωκό από το προηγούμενο βράδυ ή 4-5 ώρες πιο μπροστά.
Τρίβουμε το τυρί 1-2 μέρες πριν για να στεγνώσει και να πάρει πιο πολλά αυγά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μέχλεπι και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
Κτυπούμε τα αυγά.
Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη λεκάνη με το τυρί, προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε τα αυγά. Τρίβουμε με τα δάχτυλα καλά-καλά να διαλυθεί το προζύμι. Προσθέτουμε όσα αυγά χρειαστεί για να γίνει ο φωκός μάλλον σφιχτός.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το δυόσμο και τα σταφιδάκια, και αν χρειαστεί ακόμα 1-2 αυγά.

Για τη ζύμη κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέχλεπι, τη μαστίχα, το γλυκάνισο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και ρυζιάζουμε το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το προζύμι και γάλα χλιαρό για να διαλυθεί το προζύμι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη κανονική.

Αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες να φουσκώσει και ανοίγουμε λεπτά φύλλα πάχους ½ εκατοστού και κόβουμε πίτες στρογγυλές στο μέγεθος που θέλουμε.
Περνούμε την εξωτερική πλευρά της πίτας σε σησάμι, προσθέτουμε ανάλογο φωκό και κλείνουμε στο σχήμα που θέλουμε τις φλαούνες.
Πριν τις ψήσουμε τις αφήνουμε να φουσκώσουν, τις αλείφουμε με κτυπημένο αυγό και σησάμι και τις ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 1 ώρα περίπου.


Το τραγούδι της ημέρας- Elli Kokkinou - Min Ta Paratas Pote

Δεν τα παρατάμε ποτε..!!